Хора като Мартин Трифонов не могат да бъдат превъзпитани. Това са хора без съвест и морал. Така психиатърът Любомир Канов коментира пред ТВ Европа случая с убийството на 7-годишното момиченце в Сотиря.
  
Според Канов действията на убиеца не са свързани с травма от детството.
 
„А такива хора, които са крайно студени, арогантни и безчувствени, ние ги слагаме общо в една кошница на психопатите, но може би старите лекари, психиатри са били по-прави, когато говорят за „moral inasnaity“ – за морално безумие, за морална лудост.

За да извърши нещо такова, макар и подобно срещу възрастни жени, като убиецът в Русе, или друг, който уби едно момиче край железопътната линия в Търново, тези хора принадлежат към друг разред. Те не са хора, които би трябвало да бъдат в човечеството, те трябва да бъдат изолирани от него.

Не може на човек роден без крайник да му порасне крайник. Човек, който е роден с такава липса на душа, че да унищожи едно прекрасно дете, кой може да го превъзпита, или да сложи в душата му в някакъв страх от Бога, или възмездие, или някаква жал или състрадания", заяви той.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ