Днес ДБ и ПП обявиха част от гражданските организации, които ги подкрепят за изборите другата неделя. На мен някои ми направиха особено впечатление. Това написа в профила си във Фейсбук политическият наблюдател Виктор Димчев. 

Ето какво написа още той:

Те са:

Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията

Бандата на 1500-те

Развитие на с. Свежен 

Спаси Странджа 

Спаси Варна

Но най-много ми направи впечатление КвАРТал Фестивал.

Останах в почуда. Оказва се, че оправянето на България зависи от село Свежен, кварталния ми фестивал и една Банда, които вкупом подкрепят Шарлатаните (по Радев). Те ще ни спасяват. 

Направих си труда да поогледам тези и останалите от списъка с 20-тина „организации“. Повечето от тях представляват маломерни НПО организации, малко като няколкото БЗНС-та, които по-рано се включиха, пак без представители, като „подкрепящи“.

Настрана, че зад тази нечистоплътност лъха лобизъм, подобен на този с насекомите, криптовалутите, комисионните от газ и горива, но една от проверените организации има 7 членове и страничка с по пет лайка на публикация. 

И съм убеден, че никой от тях не подозира, че лидерите им тайно са се разбрали с ДПС за управление и чакат само ГЕРБ да им вържат, за да им се получат проектите по програмите, които дебнат. 

Толкоз за почтеността.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук