По-рано днес цяла България бе потресена от поредното убийство на млада жена в Стара Загора. Какво БЛИЦ вече писа 25-годишната студентка Юлияна Иванова бе прободена смъртоносно в сърцето от 65-годишният й съпруг Митко Симеонов.

Междувременно медията ни публикува и редица снимки, които показаха що за живот е водила студентката, която оставя 8-месечно сираче.

Бруталното й убийство обаче вбеси Ваня Министерска – майката на брутално убитата от Викторио Александров Дарина Министерска. БЛИЦ припомня, че младата жена бе простреляна в дома й в столичния квартал „Надежда“, а малко след това приятелят й уби и едногодишната им дъщеричка Никол.

БЛИЦ припомня, че преди време Ваня министерска написа силни думи и заради убийството на фаталната рейнджърка Деси.

„До като пишех за това как се справят държавите с домашното насилие, отново убийство в България, и отново домашно насилие!!!!!!!!!! ДО КОГА БЕ ГОСПОДА И ГОСПОЖИ УПРАВЛЯВАЩИ ЩЕ СПИТЕ, НИЕ ЩЕ СИ ПИШЕМ, И ЩЕ СИ МРЕМ КАТО ПИЛЦИ!!!!!!!!!! 
ЗА 8 ДНИ ТРЕТИ СЛУЧАЙ, УЖАС И БЕЗУМИЕ“, сподели Министерска в личния си фейсбук профил.


Малко след това тя написа нов статус: „Съпругът- изверг от вчерашното убийство в Стара Загора, оповестено днес е 35 годишен!  Дали пък тези грешки не са умишлени!“. Явно в някоя от публикациите убиецът на Юлияна е представен като 35-годишен, а не с реалните му 65 години.


Часове преди да стане ясно за бруталното убийство в Стара Загора майката на Дарина, която Викторио уби заедно с малката Никол, сподели тъжна статистика за домашното насилие в България и други страни от Европа.

Ето какво написа тя (публикуваме думите й без редакторска маеса):

„Приятели, съмишленици в подкрепата на инициативата която съм подела , а именно борбата срещу домашното насилие, след като "обиколихме" Испания и Франция, дойде време за поредната държава за която искам да покажа каква е статистика на борбата срещу домашното насилие. Италия е страна уж е ЕС с обмислени и прилагащи закони, но все нещо не достига за да бъде пример. 

Официалните данни сочат, че статистика се води от 2012г. 

Ето ги броя на жертвите по години:
2012 г-187 жертви, 
2013 г- 179 жертви, 
2014 г- 152 жертви, 
2015 г- 141 жертви, 
2016 г- 145 жертви. 

Видно е от официалните данни какво се случва, макар, че има ръст последната година, когато за държава е приоритет борбата срещу домашното насилие. За 5 години жертвите намаляват! 

Населението за 2016г на Италия е 60.67 милиона . И тук подчертавам, че 145 жертви на 60 млн, не са като 35 на я има , я няма 6 млн население на България. 

Ще разкажа за един случай на домашно насилие шокирал цяла Италия, и не само. 

Април месец на 2011 г. бе убита 20 годишната Мелания Реа , домакиня и майка на 18 месечно момиченце . Съпруга й ефрейтор от армията Салваторе Паролизи, подава сигнал в полицията, че е изчезнала съпругата му, два дни издирване и циркове от страна на съпруга. Какво се оказва, често изневеряващият съпруг намерил нова изгора в службата си и решава, че съпругата му вече не му трябва. Закарва красивата си жена под претекст за разходка в гориста местност и там пред очите на детето я наръгва с нож 35 пъти като я оставя да умре. След установяването на фактите, Италианската държава отнема бащинството още преди да влезе делото в съда!!!!!!!!! и предоставя за отглеждане детето на родителите на младата майка. Първоначално исканата присъда е доживотна, заради жестокостта с която е убита красивата Мелания. През 2016г излиза окончателната присъда Италианският съд го осъждат на 20 г. строг затвор без право на намаляване на срока, но с възможност за обучение по право!!!!!! 

В последваща публикация ще кача статия от италианската преса, за достоверност на това което пиша“.

Ваня Министерска осъществи обещанието си и качи въпросната публикация, която може да видите ТУК!


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!