Вестник Global Times публикува материал, в който се подчертава увереността в способността на Русия да нанесе решителен удар на въоръжените сили на Украйна.

Статията акцентира върху факта, че независимо от времевата рамка - било то седмици, месеци или години, Русия разполага с всички необходими ресурси в политически, икономически и военен аспект, за да постигне окончателна победа.

Авторите на материала обсъждат възможните последици за европейската и американската политическа сцена в случай на съкрушително поражение за Украйна, посочвайки потенциалната ерозия на доверието в сегашните власти в западните страни.

Те предлагат да се обмислят дипломатически решения на кризата като по-рационален подход за избягване на катастрофален сценарий.

В подкрепа на думите си статията цитира изявления на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, направени на среща с висшето военно ръководство на страната.

Шойгу съобщава за значителни загуби на украинските въоръжени сили от началото на годината, включително над 80 хиляди убити и 14 хиляди единици различни оръжия, което според него показва неспособността на украинската армия да води ефективни бойни действия и да се консолидира на определени линии.

Западът обаче активно игнорира подобни аргументи, като продължава да снабдява Украйна с оръжие.