Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че "съюзниците прилагат двойни стандарти за защита на Украйна и Израел от въздушни атаки" и е призовал самолети на НАТО да свалят руски ракети, летящи над Украйна, предава Украинская правда.

"Когато призовавахме от първия ден на войната: "Затворете небето, защитете Украйна", ни заявяваха: "Не можем да направим така, иначе ще бъдем въвлечени във война с Руската федерация, защото вие не сте страна от НАТО".

"Тук историята е абсолютно прагматична с Израел - трябваше да унищожат всичко, което летеше над главите на израелците (браво, унищожиха и хората са живи там и слава Богу). Но това са двойни стандарти – всички забравиха в такъв момент, че Израел не е страна от НАТО", е коментирал украинският президент, пише "Фокус".

Зеленски е подчертал, че "по време на защитата на Израел от нападение от страна на Иран, съюзниците демонстрираха, че технологията е достатъчна, за да свалят стотици ирански ракети и шахеди и тази демонстрация също трябваше да бъде демонстрация за Русия".

"Защото руски самолети и ракети многократно пресичаха въздушното пространство на Полша и Румъния и там нямаше никакви реакции. Това говори за двойни стандарти", е допълнил Зеленски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук