Потребители на социалните мрежи продължават да се възмущават на решението на депутатите да не отпуснат допълнителни средства за лечение и трансплантации на болни деца. 

Сред поразените от случилото се в НС са Зина Любенова и адв. Росен Рашков. 

БЛИЦ припомня, че 99 депутати гласуваха против увеличаването на финансирането за болни деца. 

Ето какво пише Зина Любенова, която е майка и част от много благотворителни каузи за болни деца:

„Чакайте сега да осмисля малко!

Гласува се увеличение на парите за лечение и трансплантация на БОЛНИ ДЕЦА!

Против :

ПП – от 64 депутати 55 са против, 9 се въздържат!

БСП – 26 депутати – 26 против

ДБ – 16 депутати – 13 против, 3 – въздържали се

Независими 6 депутати -5 против, 1 въздържал се!

Няма да питам партиите защо са против увеличението на парите за лечението на БОЛНИ ДЕЦА!

Питам тези, които гласуват за тези партии как ще гласуват за тези, които са против повече болни деца да имат шанс за лечение и живот!

Оттук нататък няма нищо, което да ме накара да променя мнението си за тези партии!!!

Обяснението в Бюджетната комисия било, че има достатъчно средства във Фонда за лечение на деца. В същото време НЗОК дължи 130 милиона на чужди болници, които лекуват деца. Пълни малоумници!“

Адвокат Росен Рашков буквално изригна в мрежата по същата тема. Той запита депутатите добре ли са спали през нощта, след като са взели подобно решение.

Ето какво пише той:

"Искам да попитам всички гласували вчера в парламента „против“ увеличение на парите за лечение на деца :
Уважаеми народни представители, снощи спахте ли добре ?!

Парите са налични, просто се взема малка част от заделените за  ваксини срещу Ковид-19 – 120 000 000 – (Сто и двадесет милиона лева) и се дават за лечение на болните деца. Много често, това за тях е последна надежда за живот.
Не знам изобщо как успяхте да натиснете бутоните?! Срещу децата на България. Позор!

Тоест, за неразбралите – гласуващите „против“ депутати, са готови да заменят живота на българските деца, за да обслужват ваксинацията за Ковид-19. Който изведнъж отново се завърна в новините.

Говорим за много малка част от заделени 120 милиона, за ваксини. Е, все пак и въпреки всичко, предложението е било прието и парите за децата са увеличени с 14 млн. лева.
Аз обаче наистина недоумявам, що за човек трябва да си, за да гласуваш срещу това. Каквито и партийни поръчения и опорки да има.

Всичко мога да разбера, но да гласуваш срещу увеличаване на парите за лечение на деца…, просто не мога. Всеки може да потърси гласувалите “против” и да ги попита. Вероятно ще излязат в сайта на Народното събрание, поименно."