В момента в столицата на Израел градската, средна класа се опитва да събори правителството на Нетаняху, чийто избиратели протестиращите считат за прости, провинциални "патрЕоти". Това пише анализаторът Кристиян Шкварек във Фейсбук.

Основен лозунг на протеста: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

Война в Израел: Десетки хиляди се бунтуват по улиците

През есента на 2022-ра в столицата на Унгария градската, средна класа се опитваше да събори правителството на Орбан, чийто избиратели протестиращите считаха за прости, провинциални патрЕоти. Основен лозунг: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

През 2020-та и 2021-ва в столицата на Полша градската, средна класа се опитваше да събори правителството на Качински, чийто избиратели протестиращите считаха за прости, провинциални патрЕоти. Основен лозунг: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

През 2020-та в столицата на България градската, средна кла...

Протести на градските хора от столиците там, където управляват либерални правителства - няма. Градската, средна класа не протестира срещу администрацията на Байдън, замесен лично през сина си Хънтър във възможно най-потресаващите корупционни схеми.

Когато либералите сложат свое правителство, то може да краде, лъже и нарушава "върховенството на правото" до скъсване. (напр. кабинетът "Петков") Но протести няма да има. Защото всичко е просто борба за това дали ще управляват "нашите" или "лошите". Тези, "от които ни е срам навън" или "тези, които са като нас", защото изглеждат добре, пият крафт бирички и са учили някъде на Запад.

Така се прави! Новото правителство на Израел посича тежко джендърите

"Нашите" - за либерала, са градските, модерни, прогресивни партии - и тук, и в САЩ, и в Израел, и в Полша и другаде. Когато управляват те се радваме, защото "нашата" социална класа е представена. Защото управляват тези, дето слушат джаз и говорят с английски чуждици. Без значение колко некадърно или корумпирано го правят. Без значение дали страната се развива, при тяхно управление, или не се - либерала това не го вълнува. Вълнува го да се разпознава в лицето на управляващите.

Нещо, което не може да направи, когато управляват лошите - демек консерваторите с електорат извън столицата. Тогава веднага скачаме на многохилядни протести "ЗА ЗАЩИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!", против "корупцията", "За върховенство на закона!" и прочее лозунги. Лозунги, за които спим, когато на власт са нашите, либерални хора с гръб в "Отворено общество" и Държавния департамент.

Жълтопаветният протест е един и същ - от Полша до Израел, от Унгария до България.

Той има една и съща динамика. Един и същ генезис. Една и съща цел: да се налага площадна демокрация, при която не изборите, а това кой ще напълни площада пред дадения Парламент определя управлението на страната. Без значение как се казва тя.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук