Задкулисието се опитва всячески да осуети избора на главен прокурор. Всеки ден медиите от кръга на подсъдимия Прокопиев, електронните страници на банкера беглец от Белград и бившата говорителка на Костов драскат срещу единодушно предложения от квотата на държавното обвинение кандидат Иван Гешев.
Но драскат не с аргументи, а както обича да се изразява проф. Никола Филчев като "драскачи на градски тоалетни".

Знаковите подсъдими и отломките на Костов са впили отровните си пипала в Гешев, защото им е неудобен. Защото разкрива далаверите им и ги предава на съд.

За колорит в кампанията срещу Гешев е включена и бившата фризьорка Иванчева, шефка на "Зелен Младост". Сякаш си мисли, че хората ще забравят как Софийският градски съд й произнесе 20-годишна присъда лишаване от свобода.

Най-активен в дискредитирането на Гешев е кръгът в Белград. Къпещият се в лукс аферист всеки ден пали свещи да пробута кандидатурата на Бойко Атанасов за главен прокурор. Същият този Атанасов, който не стана известен с това, че е пратил престъпник в затвора, а с привикването на журналисти от bTV, за да ровят заедно в кофите за смет в търсене на "секретни документи".

Каква по-удобна кандидатура от Атанасов, който през живота си не е внесъл обвинителен акт срещу рекетьор или убиец, но за сметка на това си хортува на по чашка с "Биволъ", "Капитал" и "Дневник" в търсене на кариерна подкрепа.

И понеже жалките напъни на знаковите подсъдими да възкачат Атанасов до върха на държавното обвинение няма да успеят, активните им мероприятия ще се вихрят с пълна сила я пред Съдебната палата, я пред сградата на Висшия съдебен съвет.

Нищо чудно след като прибере в Бойко Атанасов в депото, задкулисието да си избере друг фаворит.

На сцената спокойно могат да се качат фигури с безспорен авторитет като семейство Евгения и Николай Баневи, Миню Стайков или Очите. Ще попитате какъв е този Очите. Митьо Очите, разбира се!

А защо го наричат Митьо Очите? Ами защото Очите му са големи като палачинки. Ококорени са също толкова широко колкото ще се отворят очните дъна на мустакатия аферист, един подсъдим "бизнесмен" и една миловидна фризьорка, след като разберат, че играта им е свършила.

Ивайло КРАЧУНОВ