"Един служебен кабинет трудно може да прави действия, изцяло приоритет на НС". Около това се обединиха в ефира на Нова нюз социолозите Кольо Колев и Елена Дариева. И двамата обаче изразиха мнение, че хоризонтът пред този кабинет ще е повече от два месеца.

Като причина Колев посочи нагласите на хората за ниска избирателна активност. "Мнозинството  е трудно постижимо", съгласи се и Дариева за резултата от изборите.

Тя коментира състава на служебното правителство:

„Не може да става дума за изненади. Президентът Радев е доста последователен в действията си. Виждаме, че той запази формулата на досегашния коалиционен кабинет. Той очаквано се позиционира по-скоро в ляво.

Президентът доста откровено задълбочи противопоставянето с ръководството на БСП и интереса си към електората ѝ. Изборът на служебния премиер в лицето на Гълъб Донев е сред ясните знаци, че сред новите приоритети ще е социалната политика".

За основния приоритет - енергината сигурност - Кольо Колев подчерта, че CV-то на енергийния министър е впечатляващо. "Би трябвало да се надяваме, че този човек, с тази експертиза, би могъл да направи нещо в тази насока", имайки предвид  диверсификация, но и гарантирани доставки на газ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук