От листите на ГЕРБ се вижда, че залагат на победа. Затвърждава се по-джихадисткият състав в листите на БСП, но не е лошо да се заложи на утвърдените членове.


Патриотите залагат на популярни личности, за да привлекат повече внимание. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Смущаващо е, че юристите в листите са малко. Това са хората, които ще правят законите в НС, каза социологът Васил Тончев.

По думите му тези избори повтарят последните два вота. Освен това целият процес не водел към промяна.

Популярните личности водят след себе си повече гласове. Това е стратегия. Като цяло има потенциал в една от патриотичните партии и тя има най-големи шансове, посочи доц. Стойчев.

Живеем във време, в което, ако нещо не се е показало по телевизията, все едно не е било. Имаме още месец до изборите и още не знаме кой ще е победител. Възможно е да има доста турболентни ситуации. Не знаем и колко партии ще влязат в парламента, заяви Тончев.

Здравният министър се държи доста хладнокръвно и това ще му донесе дивиденти, ако реши да продължи да се развива в политиката. Пандемията ще оказва много голямо влияние на изборите, допълни той.

Здравеопазването трябва да е приоритет, особено във времена като днешните. Реформата е в застой, което показва, че системата не е в толкова тежка ситуация.

Предполагам, че основно ще бъде да се запазят кадрите или да върнем излезлите зад граница лекари, прогнозира доц. Стойчев.

ГЕРБ излъчват единство и синхрон, затова са в по-добра позиция за победа, за разлика от БСП, отбеляза социологът.

ГЕРБ започва да формира един център на обединение на малките десни партии, това видя в номинацията на Любен Дилов - син, отбеляза политологът.

ДПС и „Има такава държава“ са несъвместими. Те едва ли ще са в една коалиция. От друга страна ДПС не е желан партньор от никоя партия.

По-скоро след изборите двете формации няма да са определящи за мнозинството, а ще останат извън управлението и ще го подкрепят задочно, прогнозира доц. Стойчо Стойчев.