"Това правителство не заслужава и час толеранс. Причината е проста - ние разбрахме какви са намеренията на основните действащи лица в него. Помним записа от заседанието на ПП, знаем какво те искат да правят. Ще следим дали правят това, което възнамеряваха, дали получават резултати. Няма как да има толеранс при такава странна коалиция".  

Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президент, политолог и преподавател. 

И посочи, че ДПС търсят пълна реабилитация, след като Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ са гласували "за" новото правителство. 

"Пълна реабилитация и на самия Пеевски. Предложиха го за член на конституционната комисия, но се появи различие между ГЕРБ и ПП. Това странно съжителство ще поражда подобни проблеми". 

Политологът изрази мнение, че не президентът, а главният прокурор по-скоро е "помогнал" за съставянето на правителството.

"Дори президентът да бъде припознаван като враг или като противник, това не е достатъчно силен сплотяващ фактор, важно е какво ще върши управляващата коалиция. Ако неволно е спомогнал да се състави това правителство, това е възможно най-доброто развитие на нещата за него".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук