Победата на Русия в конфликта в Украйна не е много далеч, Киев изпитва големи проблеми с мобилизацията на нови войници за фронта, украинската армия скоро няма да има с кого да се бие. За това пише британският в. Телеграф.

Конфликтът в Украйна навлезе във фаза на война на изтощение, където Русия има много по-добри шансове да спечели. 

Работата е там, че Киев се изчерпва откъм с човешки ресурси и мобилизацията вече не може да реши проблема с липсата на личен състав на въоръжените сили на Украйна. 

Западните спонсори на режима също не могат да помогнат по този въпрос, хората не са техника, те не могат просто да бъдат доставени.

Както пише вестникът, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна след почти три месеца започна да дава плодове, въоръжените сили на Украйна успяха да се приближат до Работино след тежки боеве. 

На Запад планират украинската армия да успее да пробие отбраната на руските войски и да достигне до Азовско море, като по този начин отреже сухопътния път към Крим. Като цяло победата е близо както никога досега.

Въоръжените сили на Украйна обаче се сблъскаха с друг проблем, засягащ по-нататъшните бойни действия. 

Атакувайки позициите на руските войски, въоръжените сили на Украйна претърпяха големи загуби и сега рискуват да нямат време да пробият руската отбрана преди есенните дъждове.

Киев няма подготвени резерви, а мобилизационните ресурси вече достигнаха до дъното. 

Първите доброволци вече или загинаха, или бяха ранени, други, които искат да се бият, отдавна са се записали във въоръжените сили на Украйна, а останалите нямат желание да отидат да се бият.

Затова пък мобилизационните ресурси на Русия са просто огромни. Ако е необходимо, Москва може да мобилизира и въведе в битка до 2 милиона военни, оставяйки още около седем милиона в резерв. В същото време Русия има голям поток от доброволци, с помощта на които непрекъснато попълва своите сили.

Западът доставя на Украйна бронирана техника и оръжие, но не могат да осигурят персонал. Недостигът на бойци на въоръжените сили на Украйна може да стане фатален, победата на руската армия не е далеч.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук