Почти 9 години – толкова изминаха, откакто Цветан Василев източи пирамидата КТБ, открадна милиарди левове от парите на вложителите в банката и духна в Сърбия. Там го пазят дебелите му руски връзки с олигарха Константин Малофеев, на когото през 2015г. се опита да подари 7 от най-важните и стратегически дружества в България – БТК, „Дунарит“, „Авионамс“, ТВ 7, НУРТС, ГАРБ и „Фърст диджитъл“, всичките закупени с пари на фалиралата банка.

В контекста на сегашната война на Русия срещу Украйна става ясно, че ако беше успял, то днес например „Дунарит“ нямаше да произвежда боеприпаси за НАТО и Украйна, а за Русия. Добре ли ви звучи? Или ако цялата наземна телекомуникационна мрежа беше попаднала в руски ръце? За този план Николай Малинов беше обвинен в шпионаж, а генерал Решетников и Малофеев получиха 10 годишна забрана да припарват до България.

На фона на цялото това нещо, поведението на Василев граничи меко казано с шизофрения, а паралелният свят, който обитава, му позволява да реализира непрекъснато активни мероприятия, целящи да унищожат враговете му у нас. Начело с Иван Гешев, който изработи делото „КТБ“ и го вкара в съда. А също и срещу Делян Пеевски, чиито бивши вестници не спираха през тези години да разкриват порочната роля на беглеца–фараон в обществото, политиката и бизнеса, както и руските му връзки.

Да, лесно е, когато разполагаш със стотици милиони, имаш много свободно време и си заплашен с осъдителна присъда за най-голямата кражба в историята на България, да измисляш непрекъснато хибридни атаки против държавността.

Какво направи Василев от 2014-та насам ли?

Организира гореспоменатата схема с която през 2015г. да прехвърли активите, закупени с пари на вложителите в КТБ, на руските си покровители начело с олигарха Константин Малофеев, срещу…1 евро.

Успя с подставени лица да заграби значителна част от активите на КТБ, които бяха под негов контрол, при т.нар. „вторичен грабеж“ след фалита на банката.  

Съчини план с Николай Малинов да постави България в руската геополитическа орбита, включително и да прехвърли телевизията ТВ7 на олигарха Малофеев, за което един от участниците в схемата – продуцента Джон Ханик се сдоби с обвинение в САЩ за нарушаване на санкциите.

Постоянно наема американски лобисти, на които плаща с откраднатите пари, за да го представят в САЩ като „жертва“ на българската прокуратурата.

Убеди (ясно е как..) бившия губернатор Бил Ричардсън да напише статия в негова защита. После Ричардсън млъкна, усетил се, че играе с международен аферист.

Пусна, още през 2017г., сигнал против враговете си по закона „Магнитски“. Само че САЩ не му се вързаха на глупостите и напълно го игнорираха.  

Съчини, отново в САЩ, измислено дело по закона „Рико“ и дълго време неговите платени журналисти в България го развяваха като мантра как видите ли Делян Пеевски и останалите врагове на Василев били „разследвани“ зад Океана. Разбира се, „Рико“ логично отече в канала, защото съдът прекрати делото като недопустимо преди изобщо процесът да е започнал.

В дългите си мъчителни интервюта с удобни журналисти по скайп – като Веселин Дремджиев, Люба Кулезич, Сашо Диков, Генка Шикерова и прочие „капацитети“, Василев постоянно се хвали, че „сезира“ европейски прокуратури, а полицейските органи в Австрия (помним неговия човек там - Ернст Гайгер, полицай, шеф на отдел)  и Швейцария постоянно „разследвали“ Пеевски и който друг се сетите от нарочените врагове на Василев. Пълни глупости. Оказа се, че никакви разследвания няма, а на сигналите на Василев, дори да ги е пускал, отдавна никой не обръща внимание.

Чрез новонаетите си лобисти като Ед Ройс, успя да пробута за подпис писмо против Гешев от името на конгресмен Уорън Дейвидсън. Който се оказа, че е работил с Ройс в Конгреса, а фирмата на Ройс получава по 50 000 долара на тримесечие от жената на Василев – Антоанета Василева. Чиста случайност, нали?

Създаде цяла армия от платени „журналисти“ в България, които, докато получаваха щедрите си хонорари от Белград, не спираха 9 години да атакуват с компромати неудобните на Василев съдии, прокурори и следователи. Настоящите разкрития на прокуратурата за участието на Митко (Димитър Стоянов) от поръчковия сайт Bird в поръчаната от Василев компроматната война за пореден път потвърждават казаното. Тук-там успя да вербува и някой чуждестранен журналист – помним германеца Маркус Бернат, за когото се хвалеше, че му плаща по 15 000 евро на месец.

Обгради се с верни фенове, като Гошо Боеца, който с малобройните си лумпенизирани хулигани тероризира гражданите на София от години и развява опорките на Василев. Двамата дори позираха заедно за снимки.

През цялото време обвиняваше в „руски“ връзки враговете си, а за себе си твърдеше, че е „евроатлантик“. И това ако не е лицемерие или направо шизофрения…

Но след като изброихме всичко това, има ли някой учуден, че на 16 март 2023г. името на Цветан Василев отново изплува в публичното пространство. Като човека, осигуряващ „неограничен ресурс“ за отстраняването на главния прокурор, за което си партнира с мафиот като Красимир Каменов – Къро и пседвожурналиста Димитър Стоянов от сайта Bird.

Да, вчера прокуратурата буквално взриви публичното пространство, като пусна аудио записи и показа доказателства за заговор между Цветан Василев, Красимир Каменов – Къро, Димитър Стоянов от сайта „Bird“ и Антон Иванов – Тони Парфюма за „приключването“ на главния прокурор Иван Гешев, както и за отстраняването на неудобни на мафията „вредители“ в съдебната система – следователи, прокурори и съдии.

В допълнение, групичката е планирала и уволнението на шефа на отдел „Убийства“ в ГДНП Михаил Наумов, за което са били отделени 400 000 лева, а бележка с ръкописен текст показва, че санкционираната руска банка ВТБ (акционер в КТБ по времето на Василев) може би също е осигурявала суми за всичко това…

Няма да ни учуди, ако именно Цветан Василев е наел замесените през 2019г. в изнудването на Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган Дилян Георгиев и румънеца Овидиу, които днес също изплуваха в разследването на прокуратурата и представените на брифинга записи – първият вече е арестуван, докато вторият е осигурявал от Швейцария компроматната война срещу Гешев и неудобните магистрати.

Много е вероятно, предвид очевидната връзка между Василев, Георгиев и Овидиу, цялата сага през 2019г. с изнудването на Пеевски и Доган също да е била организирана от Василев.  

Не, изненадани няма. Защото сме изправени пред поредната (този път разкрита овреме) хибридна акция на крадеца Василев. А с тези акции на мустакатия аферист вече отдавна сме свикнали. Смущаващо е само, че по линия на бившия висаджия Къро, Василев вероятно се е докопал и до „Променкаджиите“ Кирил и Асен, които били „малко малоумни“, но правели каквото им се каже…(по думите на самия Къро). То ще си покаже, няма да остане скрито.

„Завладяна държава“, каза Гешев на пресконференцията и е абсолютно прав. Бихме добавили само – и достатъчно слаба, щом позволява на хора като Цветан Василев вече цяло десетилетие да си разиграват коня на гърба не само на измамените от него вложители в КТБ, а и на гърба на цялото общество.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук