След като с гръм и трясък се провалиха две от знаковите провокации на Цветан Василев -  процедурата по закона „Магнитски“ и делото „Рико“, с които от сутрин до вечер контролираните от него медии занимаваха обществото, сега открадналият 4 милиарда от вложителите в КТБ очевидно е решил да присъедини към хранилката си ново лице – американецът Кевин Буут, гръмко кръстил се „режисьор“.

Естествено, целта е повече от прозрачна – отново, без никакви факти, да бъдат наклеветени дежурните врагове на Василев – така омразната му прокуратура, внесла обвинителния акт против него в съда, както и депутатът от ДПС Делян Пеевски, чиито вестници „Телеграф“ и „Монитор“ не спират от години да разобличават машинациите на фараона.

Зад океана едва ли някой е чувал за господин Буут, но в България същият е представян от „Фрог нюз“ едва ли не като известен режисьор и „разследващ журналист“, решил да направи филм за родната ни действителност, с благородната идея да разобличи корупцията и мафията.
 

Цветан Василев е главният „герой“ във филма, а „режисьорът“ Буут „разследва“

Разбира се, за никаква разследваща журналистика не може да става и дума, а както при всички досегашни „мероприятия“ на мустакатия аферист, и тук се касае за откровен пасквил, изобилстващ от инсинуации и фалшиви новини.

Съвсем в стила на Агент Академик – Огнян Стефанов, Люба Кулезич, Соня Колтуклиева, Асен Йорданов и Атанас Чобанов от „Биволъ“, както и на цялата орда от присъдружни на Василев говорители, защитаващи грабежа на КТБ, единствената цел на новия „приятел“ на фараона е да прокара, този път на филмова лента, тезите на българския Бърни Мадоф.

В желанието си обаче да представи американеца като „независим“, „Фрог нюз“ публикува дълго интервю с него, в което се оказва, че всъщност тотално го изобличава като поредната пионка на Цветан Василев.

По думите на самия Буут, Асен Йорданов от „Биволъ“ лично го е завел в Белград, за среща с Василев. Само това е достатъчно, за да лъсне дълго отричаната пряка връзка между „Биволъ“ и фараона, но от друга страна обяснява и целия измислен сюжет на „филма“ – очевидно диктуван лично от съсипателя на КТБ.

Освен че буди смях, констатацията на „режисьора“, че 5 секунди след като кацнал в София научил за Пеевски само лоши неща, същата идеално кореспондира и със следващото му умозаключение, че Захари Томов и адвокат Силвия Ролински били дали „тласък“ на филма, предоставяйки му документи по техни разследвания. За какви „разследвания“ става дума, не е трудно човек да се досети.

Припомняме, че именно Захари Томов и Силвия Ролински са хората, ангажирани от Цветан Василев за да създадат партенката „Рико“, а през март тази година разследване на вестник „24 часа“ показа, че Томов лично е посещавал Василев в КТБ, а няколко дни след това се е облажил и със сумата от 300 000 щатски долара, платени му от една от фирмите бушони на габровския измамник – „Никкомерс“.
 

Цветан Василев и Захари Томов са се срещнали на 22 януари 2014г.
 

Два дни по-късно, на 24 януари 2014г., варненският адвокат получава от Василев 300 000 долара.
Силвия Ролински пък, освен, че има български корени, е била лична съветничка и началник на кабинета на Стоян Ганев – външен министър в правителството на СДС и председател на Общото събрание на ООН през 1992-1993 г.

Няма нужда да се припомня и факта, че в правителството на СДС финансов министър беше Иван Костов, а Василев стана „банкер“, придобивайки КТБ през 2000г. именно по времето, когато Костов разпродаде за жълти стотинки националното богатство на България.

Тези неща разбира се някак удобно са пропуснати от господин Буут в телевизионното му творение, просто защото няма как да паснат на сценария на „филма“, писан в Белград.

За сметка на това същият е отделил достатъчно време и на Асен Йорданов от „Биволъ“, на Вера Ахундова от присъдружното на Василев НПО „Ние гражданите“ - осветена и като агент „Ана Хранова” от Шесто управление на ДС, на следователя Бойко Атанасов, вечният кандидат на олигархичното задкулисие за всички ръководни постове в прокуратурата, както и на организираните протести от партията „Да(Й) България“ на Христо Иванов и подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев.

Естествено, както всичко сътворено досега от него, и този „филм“ няма как да успее да прикрие извършените от Цветан Василев престъпления, нито ще му даде така жадуваната индулгенция. Вместо това, за пореден път го самоизобличава, а и доказва, че дори да си откраднал милиарди, лъжите и фалшивите новини, с които заливаш обществото и се опитваш да го манипулираш, няма как да прикрият истината.