Шефът на генералния щаб на американските военновъздушни сили генерал Дейвид Голдфайн огласи сценария за началото на Третата световна война. По време на негова лекция в Института за аерокосмически изследвания "Митчъл" генералът беше попитан дали има план за действие в случай на ядрена атака срещу Америка. 

САЩ имат подробен план за действие, насочен към защитата на Америка в случай на ядрен удар от Русия, каза Дейвид Голдфайн, цитиран от Daily Express. Той разкри подробности за план, предназначен да защити САЩ от "ядрения Армагедон", организиран от Русия. В случай, че Москва реши да използва своя ядрен потенциал срещу Съединените щати, Пентагонът трябва само да извърши три "безотказни" операции, последвани от незабележим удар от атомните подводници, което ще доведе противника "до пълно подчинение". 

"Ако започне война с ядрена държава, три червени светлини ще светнат на червения телефон в офиса ми",  цитира генерала  Defensemaven. - Пръв ще се обади на върховния командващ на силите на НАТО в Европа, генерал Тод Уолтърс. Той ще каже, че трябва да противодейства на атаката. Благодарение на скоростта, с която се разгръща въздушнокосмическият компонент на силите на Алианса, той ще очаква, че военновъздушните сили на САЩ ще бъдат първите, които ще му помогнат.Изтребители, бомбардировачи, космически и кибервойски, сили за специални операции и аеромедицински екипи на САЩ и НАТО едновременно ще започнат масирана контраатака."  

Според възприетата практиката на американските военновъздушни сили Дейвид Голдфайн не е посочил конкретните сили, участващи в ответния удар, целите, по които той ще бъде ударен, и тактиката на действията. 

Изданието предполага, че невидимите изтребители F-35 с ядрено оръжие ще бъдат първите, които нахлуят  във въздушното пространство на врага, за да атакуват пусковите комплексите на ядрените ракети и пунктовете за управление и контрол. Ако към момента на началото на бойните действия изтребителите са недалеч от страната-агресор, те могат да се опитат да прехванат балистични ракети на етапа на ускоряването им. 

Следващото позвъняване на Голдфайн ще бъде за командващия на NORAD,  противоракетната отбрана на САЩ. Той е отговорен за ракетите за прехващачи GBI, чиито стартови шахти са разположени в Аляска и в Калифорния. Цялата мощ на NORAD ще бъде хвърлена на търсене в близкия космос за търсене на вражески балистични ракети - по това време те вече ще са се разделили на рояк бойни глави и лъжливи цели. Заради тях ще е необходимо за секунди да бъдат установени пикиращите към земята термоядрени бойни глави и срещу тях да бъдат насочени противоракети. 

И накрая, на последния етап ще бъдат задействани атомните подводници. Те ще дадат опустошителен залп изпод водата, е обяснил генералът. Той е подчертал, че макар да е казвал всичко в хронологичен ред, всички тези действия трябва да се извършат почти едновременно. А атомните подводници, "които незабелязано ще дадат разрушителен залп от подводно полжение", ще завършат американската контраатака. Всички тези действия трябва да доведат до това, че противникът атакуващ САЩ ще "трябва да се подчини", е изтъкнал в заключение  генерал Дейвид Голдфайн.

Превод: БЛИЦ