„Доста рисковано е да се доверяваме на социологическите изследвания. Не обвинявам социолозите, че злоупотребяват с данните. Струва ми се, че трябва да запазим скептична дистанция към това, което представят.

Често се движа с такси и говоря с шофьорите, а те обичат да обсъждат политика. Всички ми казват, че ще гласуват за Възраждане. Те твърдят, че всички хора, които возят, също заявяват, че ще гласуват за Възраждане. И същевременно гледаме едни изследвания, където тази партия е на пето или шесто място. Не им вярвам. Тази непредставителна социологическа извадка е интересно да се наблюдава.

Според мен, Възраждане е подценена на този етап. Вероятно, все още е непрестижно хората да кажат, че ще гласуват за тази партия, както преди година и повече беше непрестижно да кажеш, че ще гласуваш за Слави Трифонов.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, журналистът и политически анализатор Петър Волгин.

„Настоящите управляващи в Белия дом изпитват изключителен страх не само от Доналд Тръмп, но и от хората около него. На предварителните избори, при републиканците, спечелиха неговите хора, т.е тези кандидати, които той подкрепи и които ще участват после на изборите за Конгрес, победиха. 

Явно на Тръмп е много силно и това хвърля в потрес елита на Демократическата партия. Те ще направят всичко, за да намалят влиянието му, включително с обиска от ФБР на дома му, и с възбуждане на наказателни преследвания срещу него. Далечната цел е да му попречат да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 г., както и който и да е кандидат от близкото му обкръжение“, коментира Петър Волгин.

Журналистът беше категоричен, че независимо, че Тръмп в неговите представи не може да е свещен борец за свобода и демокрация, е за предпочитане, заради борбата му срещу налагания от елита на Демократическата партия глобализъм с ясно очертани тоталитарни черти.“ Според Петър Волгин, ако натискът срещу Тръмп и близкото му обкръжение продължи твърде дълго, може да се стигне до обратния ефект, а именно бившият президент да се превърне в икона, герой и символ на съпротивата срещу моментния елит.

„В Украйна битката ще продължи до последния украинец. И президентът Зеленски е готов на това. Той говори, че всичко трябвало да бъде освободено, включително и Крим и всякакви подобни глупости. Явно е подпомаган военно, пиарски и всякак от западните си съюзници. Това няма да доведе до нищо добро за украинския народ.

Той няма полза от това войната да продължава до безкрай, но днес сме в етап, в който няма връщане назад. Дори Зеленски да поиска крачка назад, никой няма да му позволи да го стори“, категоричен беше Петър Волгин. На въпрос, дали САЩ няма да го сменят, журналистът каза: „Не може да се изключи този вариант, но засега не, защото им върши прекрасна работа.“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук