Тази събота протестите на „жълтите жилетки“ ще продължат, но може би няма да ескалират в същата степен, коментира журналистът Тони Николов пред bTV за протестите в Париж след обръщението на президента Макрон, който обеща 10 милиарда отгоре за социални придобивки.
 
Той обясни, че минималната заплата ще се вдигне със 100 евро, но няма да ги платят предприятията или бизнесът, а държавата. По негови думи, ще се махнат допълнителните такси за часове труд, ще има премии, които пак ще са от държавата. Според него Макрон в тази ситуация не е имал избор.
 
Журналистът поясни, че последната събота е била най-скъпа като разрушение - 0.2 % от БВП. Според него Макрон внесе разделение между протестиращите: „Когато той даде тези социални привилегии, част от „жълтите жилетки“, струва ми се, че няма да излязат“.
 
По негово мнение протестиращите са от периферията и  това са работещите бедни. Според него те ще искат още и това напрежение ще се превърне в референдум „за“ или „против“ Макрон по време на европейските избори.