Валят покани към бившия журналист за книги и партийно членство, но телевизиите не го щат.
Съглашателството между бившия тв водещ Георги Коритаров с Евелин Банев – Брендо и обвинението срещу ексвътрешния министър Румен Петков, че той е упражнявал над него натиск да свидетелства срещу братята Маргини, е преломната точка в кариерата му, твърдят източници от Нова телевизия, където цари хаос и смут след промените в ръководството и безпрецедентното уволнение на Коритаров. Веднага след интервюто му с подсъдимия бизнесмен са тръгнали доноси до ръководството на Нова тв, в които се е твърдяло, че

интервюто е било платено.

На Коритаров е било отправено последно предупреждение да внимава кого кани в студиото си, след което е последвал нов гаф с ровенето на теми по повод самоубийството на ковчежника на ДПС Ахмед Емин. Коритаров е бил обвинен, че работи поръчково срещу Тройната коалиция и е постъпило настояване да бъде отстранен. В този смисъл интервюто с обявилата се за информаторка на немския журналист Юрген Рот правешка бизнесдама Светла Василева, в което тя обяви, че градът на Тато е губерния на Валентин Златев, е използвано само като претекст. Целта е била на всяка цена Коритаров да бъде изваден от играта преди конгреса на БСП. На Коритаров е бил представен документ за подпис, че раздялата е по взаимно съгласие. Журналистът си е тръгнал, без да го подпише. „Не желая да напускам, така че не може да говорим за взаимно съгласие”, категоричен е бил той. Коритаров дообяснява: „Отказах предложението да бъда съавтор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша под заповедта за уволнение и я определих като произвол. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса. Отричам да съм използвал телевизията за лични цели". Същевременно публично бяха оповестени мотивите за уволнението "неспазване на журналистическия плурализъм и злоупотреба с ефира".
Според източници от Нова тв е имало серия от разговори между Коритаров и Лора Крумова. Коритаров смятал, че от колегиална гледна точка е следвало и тя да подаде солидарно оставка заедно с него. Крумова обаче вече уточни нееднократно, че няма намерение да изоставя работата си като сутрешна водеща, защото в екипа има още 13 души, спрямо които ще се явява предател. Коритаров бил силно разочарован от предателството на досегашната си партньорка, която му казала: „Ти си Коритаров, навсякъде ще те искат, докато аз оставам на улицата”.
Предположението на Крумова обаче не е съвсем точно.

Нито една телевизия до момента не е пожелала отлюспения Георги Коритаров.

Даже „ТВ 7” и „СКАТ”, където прибират всякакви скандалджии и заядливци, не проявявали интерес към неговата особа, освен че е бил поканен в две предавания да разкаже своята версия за уволнението, които не е приел. Причината от „ТВ 7” да не щат Коритаров била, че другият тв водещ от същия ранг Явор Дачков категорично не бил съгласен да дели минутите за слава с Коритаров. От „СКАТ” пък се запъвали за Коритаров заради интервютата му с бившия „атакист” Павел Чернев.
За разлика от нежеланието на телевизиите да приберат напъдения Коритаров, към него валят предложения от печатни издания. Той вече е бил поканен за коментатор към още неизлязлото периодично издание „Идеалист”, свързвано с разследвания бизнесмен Христо Ковачки. Друга покана Коритаров е получил от електронния сайт „Медиапул”. Бившият тв водещ прехвърлял още няколко вестникарски оферти, но не бързал да се спре на някоя от тях. „Като начало ще си почина, после ще видим”, повтарял той на познати, които се интересували какво възнамерява да прави.
Към Коритаров е било отправено и предложение от издателство да напише книга, очакванията за която са, че ще се харчи. Предложението е било журналистически да опише контактите си с политици и бизнесмени.
Няколко партии също увещават Коритаров за партийно членство. В това число предложения към него имало и от търсещия председател на мястото на Пламен Юруков Съюз на демократичните сили. След огласяването, че е бил сред агентите на Държавна сигурност, съюзът пусна позиция, в която се заявяваше: „СДС смята за неуместни и неприемливи от морална гледна точка по-нататъшните участия в предаванията на Георги Коритаров и призовава представителите на всички десни политически сили и други демократични формации да подкрепят тази позиция!". Десните обаче били склонни да преосмислят позициите си заради начина, по който Коритаров беше изритан от телевизията преди конгреса на столетницата, очевидно за да се спестят коментари в студиото от хора, недоволни от преизбирането на Сергей Станишев за председател на партията
Едновременно с това е тръгнала подписка до прокуратурата по повод уволнението на Георги Коритаров. „Научихме, че е имало подготвени документи от страна на “Лукойл” за прокуратурата. Настояваме те да бъдат предадени там, в противен случай от „Лукойл” стават съучастници и укриватели на престъпление”, се призовава в текста, в който се изразява учудване, че при такива сериозни данни за злоупотреба със служебно положение и рекет, досега прокуратурата не се е самосезирала.
В интервю за Канал 3

Коритаров набърка в скандала и столичния кмет Бойко Борисов,

след като заяви, че той му е изпратил съобщение на мобилния телефон "Вальо Златев ти е много ядосан" след предаването за Правец. В ефира на Канал 3 Коритаров заяви, че съжалява, че е бил в една компания с Борисов и Златев, като косвено потвърди слуховете, че всяка седмица е имал дежурен обед с кмета, на който са обсъждали политическата обстановка и заявките на ГЕРБ за бъдещия парламент. Това послужи за повод понижената неотдавна шефка на Нова тв Силва Зурлева да посочи като аргумент, че „В Ройтерс например професионалните стандарти не допускат журналист да бъде на една маса и в компания с представители на едрия бизнес и политици. След като Коритаров си го призна сам, няма причини да го задържаме при нас".

Ралица Хаджисотирова