Телевизионният продуцент и водещ Андрей Арнаудов се просълзи в студиото на БТВ, спомняйки си за приятелството си с починалия вчера Владимир Каролев.

"Като общество сме свикнали да не говорим хубави неща за успешните и за популярните хора, докато са живи. Всичко, което ще кажа за него, съм го мислел и на 8 май, преди да се случи инцидентът в планината", каза той.

Двамата се запознават преди 20 години в зората на предаването "Сблъсък", където водещ бе Андрей Арнаудов. Тогава Владимир Каролев влиза в студиото със сноуборд. Той е изключително нестандартен човек и затова никога не се превърна в политик. Сигурно е можел да заема много по-високи позиции, но никога не го е правел, защото не влизаше в шаблони, каза Арнаудов.

Казват, че бил противоречив точно заради тази типична непримиримост, заради този опит да не се движиш натам, накъдето духа вятърът, да си антиконформист, да не влизаш в шаблони. Не може всички да сме меню от закусвалня някои са научнопопулярна книга, трети са дълъг роман.

Когато не влизаш в шаблон, те наричат противоречив. Може би е труден за разбиране, но не беше противоречив. Всички знаят, че беше много свободолюбив и непримирим, каза още Андрей Арнаудов.

Определя го като изключително добър човек, който е помагал на всеки, който има нужда от помощ. Човек, който до последния си дъх се е учел.

"Не държеше на материалното. Не го интересуваше каква кола кара, в какъв хотел ще спи, как ще лети. Единственото, на което държеше да е наистина качествено и скъпо, беше неговата екипировка за зимни спортове. Не държеше да го харесват, а защитаваше тезите си", разказа Андрей.