Истински екшън се разигра в лондонското метро тази сутрин. Причина за него станаха двама протестиращи от „Бунт срещу изтреблението” (“Extintion Rebellion”) – движението за борба с климатичните промени.
 

Двама протестиращи се качиха на влака на станция Canning Town и предизвикаха истински транспортен хаос. В същото време стотици лондончани чакали градския транспорт, за да отидат на работа, пише британският „Експрес“.
 


Видеоклип, публикуван в Тутиръ, показва гневната реакция на работещите лондончани срещу екоактивистите. Единият от тях е свален насила от покрива на влака и нападнат от гражданите.
 


Активистите срещу климатичните промени, които се бунтуват от две седмици, сега са се прицелили в няколко метростанции в час пик.
 
 
Мнозина пътуващи се възмущават от техните действия и обясняват, че няма как да спечелят хората за каузата си, като им пречат да ходят на работа.

 
„Един протестиращ беше свален долу, а друг беше изблъскан надолу от пътник, който се качи на влака“, разказва очевидец.
 
От транспортната полиция в британската столица съобщиха, че до момента има три инцидента, свързани с представители на „Extinction Rebellion”.
 

Превод и редакция: БЛИЦ