Разстрелът на пътници в летището на град Форт Лотърдейл не е приключило. Източници са разкрили пред „Дейли Мейл”, че полицията издирва още един стрелец, който е бил в гаража на аерогарата. По последни данни, убитите са петима. Ранени са шест души.
Първият стрелец, който откри огън в зоната за получаване на багаж, е арестуван. Той е идентифициран като 26-годишният Естебан Сантяго от Ню Джърси.
 

От охранителните власти на летището потвърдиха, че на мястото на инцидента има още един активен стрелец. Те призоваха пътниците да потърсят прикритие там, където са.
 
Свидетел на стрелбата разказа пред Ен Би Си, че нападателят е стрелял мълчаливо, като не си е избирал жертвите. „Стреляше на посоки”, каза още той.
 
53-годишният Марк Леа е бил в зоната за получаване на багажа, когато стрелбата е започнала. „Криех се от куршумите и помагах на хората да избягат. Първо си помислих, че са пиратки. След това всички започнаха да крещят и да бягат. Стрелецът си проправи път до лентата с багажа. Имаше пистолет, който приличаше на 9-милиметров, изпразни целия му пълнител. Хората продължаваха да бягат”, разказа той.
 
Според някои данни, стрелецът е изпразнил общо три пълнителя. 

Гледайте на живо от летището в това видео Още видео от ужаса в летището