Командващият ВВС на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук показа работата на противовъздушната отбрана в нощта на 3 октомври по време на руска атака, пише УНИАН.

Видеото се появи в канала на Олешчук в Telegram. Той отбеляза, че силите на ПВО са свършили добра работа в Днепропетровска и Николаевска области.

„30 от 32 въздушни цели са унищожени от подразделения на 138-а Днепърска зенитно-ракетна бригада, 301-ви Никополски зенитно-ракетен полк от авиационно командване „Восток“, 160-а Одеска зенитно-ракетна бригада от авиационно командване „Юг“, изтребител самолети на Военновъздушните сили и мобилни огневи групи на ВС на Украйна.Благодаря ви за работата!“, отбеляза Олещук.

Нощна атака на нашествениците - какво се знае

Военната областна администрация на Днепропетровск по-рано съобщи за свалянето на 13 дрона и една крилата ракета над региона. 

Падащи отломки от свалени дронове причиниха пожари и разрушения в няколко района, по-специално в Днепър и Павлоград. 

В Павлоград също е регистриран удар на територията на промишлено предприятие, което е довело до пожар. Има унищожаване на производствени мощности.

Според Генералния щаб на украинските въоръжени сили само за денонощие руснаците са нанесли 8 ракетни и 47 въздушни удара и са извършили 27 атаки с реактивни системи за залпов огън както по позиции на украинските войски, така и по цивилни цели.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук