Не всяка успешна милиардерска история е писана в милиардерски дом. През вековете хората са работели здраво, движени от желанието за успех, пише profit.bg.


Поръсете с малко късмет и резултатът - можете да бъдете сред най-богатите хора в света!

Тези истории са живото доказателство, че ако сте готови да рискувате и вземете точните решения в точното време, можете да бъдете на корицата на Forbes.

Вижте 10 души, започнали от нулата, а днес тънещи в богатство и величие:

Сър Ричард Брансън, нетно богатство – 5.2 млрд. долара

Сър Ричард Брансън е една от емблематичните британски истории за успеха на милиардерите. За тези, които не го познават, той притежава конгломерат от бизнеси под марката Virgin. Някои от най-популярните му продукти и услуги са Virgin Media, Virgin Mobile и със сигурност Virgin Galactic.

Но скромното му начало преди години прави начинанието му да изглежда почти невъзможно. Започвайки своето собствено списание на 16-годишна възраст, Брансън показва тенденцията да поема рискове и да развива бизнес.

Той продължава с бизнес за продажба на музикални записи и магазин за плочи през 1970 г. под името Virgin Records, а през 80-те години разширява своята империя с пълни темпове. Разпростиращи се на почти всеки континент, компаниите на Брансън процъфтяват до ден-днешен.

Лари Елисън, нетно богатство – 51.9 млрд. долара

Американският предприемач, един от най-богатите хора в света, е съосновател на световно известната корпорация Oracle. Компанията е известна със своята база данни и е световен лидер в тази област.

Роден в Ню Йорк, но отгледан в Чикаго, Лари е израснал като сираче, тъй като майка му се отказва от него. Той се среща с нея едва на 48 години.

Осиновителят му губи цялото си състояние по време на Голямата депресия. През целия си живот Лари се сблъсква с много трудности, докато не започва да посещава университета в Чикаго, където се събужда интересът му към компютрите.

Мохед Алтрад, нетно богатство 1.59 млрд. долара

Това е трогателна история за това как силата на мечтите променя съдбата. Мохамед е роден в Сирия, но бяга във Франция, като целта му е да успее и да се махне от примитивния, номадски начин на живот.

Майка му умира, когато Мохамед е малък и е възпитаван от баба си. На него му е трудно да се приспособи към затвореното общество и се мести във Франция, живеейки само с едно хранене на ден.

Успехът му започва, след като купува компания за скелета, превръщайки я във всемогъщата Altrad Group.

Опра Уинфри, нетно богатство 2.9 млрд. долара

Жена, която не се нуждае от представяне, Опра Уинфри е от бедно семейство от Мисисипи, но съдбата й се обръща с главата надолу, след като печели стипендия от Държавния университет в Тенеси.

Във времена, когато расовото напрежение расте, Опра се превръща в първия кореспондент на афроамериканския телевизионен канал, само на 19 години. През 1983 г. се премества в Чикаго и започва да води толк - шоу, което по-късно ще стане "Шоуто на Опра Уинфри“.

Днес тя е утвърден водещ, автор, продуцент и филантроп.