Детското "Гестапо" е широко разпространено в много страни от "стара" Европа, но отделението в Норвегия, “Барневарн”, е най-неадекватното. През пролетта на 2012 г. норвежкият преподавател по лингвистика в университета в Берген Мариана Хасле Скленланд започна да събира най-абсурдните причини за оправдаване на отнемането на деца в Северна Европа (Норвегия, Швеция, Финландия, Дания) - към момента в списъка има 71 точки, пише pogled.info.


Информираността на учения се осигурява от многократно участие в съдебните заседания като експерт. Отбелязва се, че такива глупости се приемат от съдиите като аргумент и/или се съдържат в докладите на „психолозите“ и другите служители за „защита“ на децата.

Сред тях са:
1. Детето се привързва към новото си семейство, докато собственото му мнение не се взема предвид. Децата се нуждаят от стабилност, а не от преместване от семейство в семейство.

2. Безработен татко не е в състояние да осигури семейството си.

3. Психологът отбелязва, че майката не може да сготви омлет по вкуса на детето, тя реже хляба на твърде дебели филийки.

4. Малкото дете проявява интерес към непознати и им се усмихва, което означава, че не е привързано към майка си.

5. Когато таткото мие детето, той "неправилно" обръща глава (уж се изразява неприязън).

6. При почистване майката използва твърде много почистващ препарат.

7. Тоалетната не е в къщата, а на улицата.

8. Майката има проблеми с гърба, затова ѝ се полага само едно дете.

9. Няколко години преди раждането на детето, майката е имала конфликт с хазяина, заради котките, които са уринирали на пода.

10. Детето не проявява интерес към ученето в детската градина.

11. Училищни отсъствия.

12. Майка с много нисък ръст, когато дъщеря ѝ порасне, майката няма да може да се справя с нея.

13. След смъртта на майката бабата и лелята прибират момичето, но тя трябва да бъде отнета, първата е твърде стара - 54 години, втората е много млада - на 28 години.

14. Майката злоупотребява с лекарства (приписани от личния лекар за физическо заболяване)

15. Таткото има контузия на крака, не може да стои на стълбите и да мие прозорците.

16. Поради физически недъг, майката не може да играе в пясъчника и да кара ски с децата си (обърнете внимание на дискриминацията на хората с „увреждания“ е едно от основните „престъпления“ на Запад).

17. Родителите се противопоставят на отнемането на детето им (прехвърлянето му в приют или при непознати), следователно те не са в състояние да сътрудничат на службата в интерес на детето.

18. Таткото има лошо отношение към социалните служби.

19. Родителите пречат на психолога при снимането на дома им на видео.

20. На мама са предложени услугите на психотерапевт, но тя отказва.

21. Родителите се оплакват от тормоз над детето в училище, сигналите към администрацията не дават плод, което означава, че те не могат да сътрудничат ползотворно с училищното ръководство.

22. В опит да си върнат дъщерята, родителите публикуват в медиите детайли около случая на отнемане, което вреди на детето.

23. Дъщерята не обича рибни кюфтета - това е ясен знак за кръвосмешение.

24. Детето се храни твърде бавно или бързо и без апетит, което предполага, че е жертва на кръвосмешение (според учителите в детската градина, които се учат да идентифицират „признаци“ за нарушаване на правата на децата).

25. Вкъщи дядото гледа футбол и пие бира.

26. Забавяне в развитието на речта.

27. По време на многочасовото посещение на отнета дъщеря, майката се оттегля за 15-минутна почивка. Според психолога на социалните служби, това предполага, че майката поставя собствените си интереси над интересите на детето (пушенето помага да се справи с емоционалния срив, майката знае, че сълзите са утежняващ фактор в случай на отнемане на дете, в допълнение, тя не иска да пуши в присъствието на детето си).

28. Майката не казва на социалните служби за личния си живот, което означава, че има какво да крие.

29. Родителите хранят сина си лошо (на гости при приятели майката изяжда по-голямо парче кекс)

30. Когато момиченцето пада, майката само го изправя на крака и не го утешава с мила дума.

31. Родителите имат малък кръг приятели (роднини, приятели, родителите на майката са починали рано).

32. Фактът, че майката се е преместила да живее с овдовялата си майка, говори за неспособност за нормално образование (обърнете внимание на противоречието с по-горна точка).

33. Неправилно поставени детски ски.

34. Майката забранява на 14-годишната дъщеря да ходи на нощно парти („купон“), непълнолетната купонджийка се оплаква на психолог.

35. Майката неумело използва отварачка за консерви.

36. Очевидно бащата изглежда напрегнат по време на посещението за проверка.

37. 12-годишният син и майка му не се хранят в определеното време, а когато са гладни.

38. Родителите игнорират детето или, напротив, проявяват прекомерна загриженост.

39. В процеса на връщане при родителите момчето показва емоции (аргумент на “Барневарн” срещу изпълнението на решението на Върховния съд на Норвегия, който решава да върне детето).

40. Майка и дете са се премествали 4 пъти, последният път за подобряване на жилищните условия (честата смяна на местожителството се разбира като „блудство“), докато в процеса на окончателна конфискация децата могат да променят мястото си на пребиваване повече от 10 пъти - от приют на приют, от временно приемно семейство на постоянно и т.н.)

Това “просперираща” северна Европа ли е? Не. Това е държавен фашизъм в най-чистия му вид.

Както вече беше отбелязано, в Норвегия, при избора на попечители, се дава предимство на содомитите. Прави впечатление, че те затварят очи за нарушенията в новото семейство, което е разбираемо, защото в противен случай “Барневарн” ще трябва да покаже своята неефективност и корупция.

Обширните синини, педофилията, педерастичните оргии и другите извращения не са причина за внимание към „осиновените“. И така, Сканланд разкрива как един от осиновителите, който е обвинен от две приемни дъщери в полово насилие над тях, но сигналът им е игнориран и “Барневарн” му дава попечителство над момче.

По-късно мащехът им е хвърлен в затвора за разпространение на детска порнография.

В резултат на доносите и разследванията около 2000 деца се отнемат от семействата на норвежки граждани и чужденци годишно - това са официалните данни, експертите сочат много по-голям брой. За сравнение всяка година в Норвегия се раждат 50-60 хиляди бебета. Повече за “Барневарн”по-късно.

Цитати от публикация на уебсайта на “Федералната агенция за новини”:

"Видях децата след две седмици. Една от дъщерите ме попита: “Мамо, защо ни продаде? Защото, когато това се случва, децата се чувстват виновни и не мислят, че мама или татко са направили нещо нередно, а смятат това за собствена вина. Децата са изпратени в три различни семейства. Амира попада при хомосексуалисти, които посред нощ танцуват голи, пият и прочее. На нашите срещи, преди да ни разделят, тя винаги полагаше ръката ми на гърдите си и казваше: „Мамо, чувстваш ли колко силно бие сърцето ми от ужас, че трябва да се върна там?”, заяви норвежката гражданка Моника Петров, от която отнемат петте ѝ деца, за които се твърди, че им липсват материални ресурси.

"Отначало представители на ЛГБТ общността получиха неограничена подкрепа. Сега с помощта на “Барневарн” създаваме рай и за педофилите. Никъде не дават толкова деца на непознати. Всички знаят, че някои от децата са умрели по време на оргии. Не е обичайно да се пише за това в нашите медии, но фактът, че ние заемаме водещи позиции в света по броя на садо-мазо клубовете потвърждава това. 

Създадохме робство. Не е тайна, че децата, които са
 попаднали в мюсюлмански семействата там, от страх за живота си, всъщност стават роби. И в същото време харчим много пари и твърдим, че всичко това е за щастието на децата”, коментира норвежкият политически анализатор Мортен Якобсен.

Отнемат ли деца в Русия? Да, около 3000 всяка година, една четвърт от тях органите по настойничество връщат обратно при семейството. Оказва се, че броят на иззетите деца в Норвегия и Русия е приблизително еднакъв, но населението на страните е несравнимо - 5,5 милиона и 147 милиона […]