Ричард Брансън е може би един от най-авантюристично настроените хора в света.

Но с цялото това катерене, ветроходство и космическо пътуване идват много рискове, които се оказаха почти смъртоносни в края на септември, когато милиардерът и синът му Сам са на секунди от смъртта на един от най-високите върхове в света.

"В края на първия ден, когато се изкачихме на МонБлан, се озовахме в капан, попадайки на срутване на камъни с размерите на малки коли", споделя Брансън в блога си. "Имаме късмет, че сме живи. Три секунди по-рано те със сигурност щяха да ни убият".

Според Брансън, екипът се радва на прекрасен ден за катерене, преди да се приближи до последната секция и да се отправи към базовия лагер. Наречен Gouter Couloir, или Gully of Death, участъкът може да бъде много коварен, но ръководителите на експедицията преценяват, че е безопасно да бъде пресечен. 

Когато последната група, в която са Брансън и синът му, напредва през района, се чува ужасяващ звук, след който започват да валят огромни каменни късове. Налага се те да се прикрият зад скала, за да се спасят.

Малък камък дори срязва шлема на Сам Брансън, а той снима всичко и впоследствие го качва в Instagram.

Екипът, в крайна сметка, стига до върха и събира повече от 1 милион долара за партньорите им от Big Change. Както обясни Брансън, парите ще отидат за проекти, които помагат на младите хора да процъфтяват в живота, припомня T+L.