Яна Данаилова обясни как да се храним по празниците, за да не преяждаме
Черен кимион в ястието облекчава синдрома на раздразненото черво
Яна Данаилова е физиолог-диетолог, сертифициран нутриционист и председател на Сдружението на нутриционистите в България, член на Американската асоциация по хранене (ANA), магистър по хранене, здравен мениджмънт, докторант по човешка физиология и майка на три деца.
За читателите на в. “Доктор” Яна Данаилова обясни как да се храним по празниците, за да останем здрави и да не чувстваме дискомфорт.
- Г-жо Данаилова, какви са рисковете за здравето от обилните празнични трапези?
- Коледните и новогодишните празници са прекрасен повод да се съберем около трапезата, и то в не продължение на часове, а сякаш цели дни. Но не бива да забравяме, че обилните трапези крият сериозен рискове за здравето.
Последвайте ни
0 Коментара: