На пръв поглед това червенокосо момиче с бяла кожа в индийска рокля изглежда като обикновен турист. Повечето от жителите на Мумбай, виждайки я, мислят, че пред тях е англичанка. Всъщност обаче героинята на нашата статия се нарича Пуджа Ганатра.

Тя е родена в Мумбай в най-обикновено индийско семейство и тъй като в детството си е свикнала, навсякъде да са много изненадани от вида й. 

Учените казват: в случая с Пуджа няма нищо странно, въпреки че не може да се нарече обикновен. Според тях аномалията е в генетиката.

Бледото, червенокосо и зеленооко бебе се превърнало в истински шок за родителите си. След раждането си, бащата и майката решават да нямат повече деца, вярвайки, че момичето с бяла кожа определено е болно и за лечението й ще трябва да похарчат много пари.

За щастие, външността беше единствената странност на Пуджа. Във всички останали случаи тя била обикновено бебе.

Възпитанието на такова дете се превърнало в сериозен тест за индийското семейство. Така например, когато лицето на тригодишното дете се покрило с лунички, родителите изпаднали в паника и се обърнали към лекар. Бащата, майката и други роднини на бебето искрено считат тези петна за проява на вроден дефект или някакво кожно заболяване!

Самата Пуджа вярва, че прилича на майка си, защото кожата на родителя й била наистина светла за индийските стандарти. Но бабата на момичето по майчината линия отдавна е починала и тя няма да може да разбере нищо от нея. Приятелите на семейството вярват, че някъде в рода Ганатра е имало англичанин, защото в миналото Индия почти 100 години е била собственост на Обединеното кралство.

Най-лошо било по време на ученическите години, където всички й се подигравали,  допреди да влезе в университета и Пуджа стояла настрана и имала малко приятели.

Разбира се, Райес и Имакси, родителите на момичето, се опитвали по всякакъв начин да покажат на дъщеря си, че външността й не е някакво отклонение. Но само след пътуването, организирано от бащата и майката в Америка и Европа, Ганатра престава да се чувства отхвърлена. Сега не се впечатлява толкова много от подигравателните погледи на непознати и укорите им!

Пуджа си спомня, че през първата година администрацията на университета се обърнала към нея лично с молба да не носи  тениски без ръкави. Ректорът обоснова решението си с факта, че в такива дрехи момичето се откроява и привлича допълнително внимание.

Дори в родния си град Мумбай, жителите обикновено приемат Пуджа като турист. Таксиметровите шофьори все още са много изненадани, когато говорят на пътничката на английски и чуват да отговаря на хинди.

Е, с продавачите на улицата често момичето трябва да спори ожесточено. В края на краищата непрекъснато се стремят да продадат стоките си на силно завишени,"чуждестранни цени"!

Изглежда, че необикновеният външен вид, червената коса и зелените очи осигуряват на Пуджа много почитатели, но в действителност обаче, хората я съветват да се покрива повече, или изобщо да прибегне до пластична хирургия.

Лицето на момичето е буквално осеяно с лунички, които поради климата остават светли през цялата година. И всички белези и петна по кожата тук са силно отрицателни!

За щастие, днес Пуджа престанала да реагира морално на коментарите на други хора. Виждайки света извън родния си град, момичето осъзнало, че външният й вид не е "грозно изключение от правилата".

Сега тя просто се опитва да бъде самата себе си. Но в крайна сметка Ганатра все още иска да си направи ДНК тест, за да се разбере откъде идват нейните предци!