За да не липсва нищо на японските войници по време на войните през 20-ти век, армия от хиляди жени ги обслужвала сексуално. Животът им бил наистина ад и те търпели всекидневни мъчения в японските бордеи. 

За разлика от европейските държави, Япония придобива колониална мощ едва през 19-ти век. И сякаш за да си възстанови загубеното време, страната започва много бързо да нахлува в съседни острови и държави, включително и Корея, а по-късно и завоюва земи в Китай, Филипини, Малайзия или Гуам. 

От 1932-ра година, когато в Япония е отворен първият публичен дом, войниците започнали да си докарват жени от поробените земи. Официално всички те били съгласни с участта си, но истината била съвсем различна. Между 1932 и 1945 през местните бордеи преминал огромен брой секс робини, според някои изчисления те били над 20 хиляди. 

Сред тях имало и европейски, също момичета от Нова Зеландия, Австралия, а също и от местните жени, които предпочели да се занимават с проституция. 

В началото на 90-те години на миналия век някои от тези жени решават да потърсят справедливост и да разкажат на света това, което се е случило с тях.По думите им те били брутално пребивани всеки път, щом отказвали да правят секс с японските войници, накрая били изнасилвани."Когато бях на 17, дойдоха японски военни, пребиха жените и ни натовариха на камион. Казваха, че ни взимат за армията и ще си изкараме добри пари. Изнасилиха ме още първия ден, оттам нататък това си беже ежедневие", разказва корейката Ким Хак-Сун. Тя твърди, че в бордеите била изнасилвана понякога и по 20-30 пъти на ден. Някои от сексуалните робини дори били принуждавани да даравят кръв на войниците. 
Ако случайно забременеели, били принуждавани да правят аборт. Когато накрая жените ставали "прекалено използвани", били връщани на роднините със заплахата да си мълчат. 

Много от жените така и не издържали на срама и униженията и се самоубивали. 

Превод БЛИЦ