Защо да отсядате в хотел, когато вместо това можете да го притежавате?

Собствениците на историческия хотел Bethungra Shirley, разположен в австралийския район Нов Южен Уелс, ще подарят имота си на кандидата с най-добра визия за бъдещето му.

Българските семейства започнаха да планират своята почивка 9 месеца по-рано

И всичко това ще му струва 73 долара под формата на такса за кандидатстване, съобщава T+L.

Робин и Алън Кокс, настоящите собственици на хотела, купуват мястото за около 341 000 долара през 2014 г. Днес те са решили да се оттеглят от управлението му  според Lonely Planet. Надяват се сградата да служи на общността и са отворени за идеите на кандидатите.

В момента Кокс провеждат кампания във Facebook, чрез която популяризират идеята си.


 

Хотелът предлага настаняване, ресторант, кафене, открита градина и други, а на страницата му във Facebook потенциалните кандидати могат да намерят и интериорни снимки на стаите, които са 13 на брой, както и екстериорни снимки на двете градини.

Към сградата вървят и мебелите, както и вече платените комунални услуги, за да бъдат облекчени разходите на бъдещия собственик, така че той спокойно да може да реализира идеите си за развитие на хотела.

Може да се смеем на чукчите, но средната им заплата е 2930 лева

Досега Кокс са получили доста предложения, но според Lonely Planet те се нуждаят от 20 000 кандидати, за да покрият собствените си разходи. Ако превишат тази цел, планират да дарят допълнителните средства.

Страницата във Facebook е налице, но сайтът, посветен на идеята им, все още не работи, като двойката се надява да стартира до декември.