Има ли шансове България да бъде избрана пред Турция за завод на Volkswagen („Фолксваген“) с гарантирана инвестиция от над 3 милиарда евро? Според източник от високите етажи на властта, цитиран от Lupa.bg, преговорите се водят и задкулисно чрез дипломатически прийоми, като има около 50% шанс немците да построят завода си в района на Кремиковци.


Борисов с гръмка новина за сделка с „Хюндай” и завода на „Фолксваген” в България


Завод на "Фолксваген" в България може да има, тъй като от Военното министерство спешно задвижиха процедурата за покупка на 150 бронирани машини по стандарти на НАТО. Казват, че победителят е известен - немците от "Артек".

Плевнелиев изговори 2 истини за мегазавода на Volkswagen у нас ВИДЕО

Тайният коз на България в преговорите с Германия е в обществена поръчка за покупка на модерни бронирани военни машини по стандартите на НАТО на стойност 1,5 милиарда лева.

Партньор №1 на Volkswagen с гръмки разкрития за завода на автомобилния гигант у нас

Само преди дни от Министерството на отбраната спешно са задвижили процедурата за покупка на 90 бойни и 60 спомагателни бронирани военни сухопътни машини, като са изпратили искания с обвързващи оферти до 4 международни компании. Селектираните от Красимир Каракачанов консорциуми са „Некстер груп“ (Франция), „Моуаг“ (Швейцария), „Патриа“ (Финландия) и германската „Артек“.

Германска медия гръмна с новина за Борисов и обещание към Volkswagen

„Неофициалният победител е известен – това ще са немците от „Артек“, но само при условие, че България получи завода на „Фолксваген“.

Разбира се, това няма как да бъде потвърдено официално, но е точно така – офертата на България е да даде бонус на немската икономика чрез покупката на техни военни бронирани машини, но срещу автомобилен завод“, твърди източникът от високите етажи на властта.

Плевнелиев с неочаквани думи за битката България - Турция за мегазавода на Volkswagen

България е длъжна да разполага с бронирани военни машини за сухопътни операции на НАТО, но от 15 години покупката им се отлага заради липса на средства.

Единственият препъникамък пред тази схема може да дойде от Америка, която вече си уреди сделка с продажбата на самолети F-16.

Американците обаче настоявали и да въоръжат сухопътните ни сили по стандартите на НАТО и били бесни, че не са получили обвързваща оферта от Министерството на отбраната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!