А1 получи признание от световната технологична компания DELL Technologies в категория „Excellence in Customer Experience“ по време на традиционното събитие за партньори, което се проведе в София.

Отличието се присъжда за цялостното потребителско изживяване, което експертите на А1 предоставят на корпоративните клиенти при внедряване на високо технологични ICT решения, базирани на продукти на DELL.

Това е втора поредна награда от този ранг, която DELL Technologies предоставя на А1, след като през 2021 година компанията беше отличена в категория Rising Star заради отличните постижения в ранен етап на партньорството.

По-рано тази година А1 беше отличена за втори път от Dell Technologies и като партньор със статут Platinum Solution Provider, което потвърждава експертизата и уменията на екипите на компанията и качеството на услугите, които предлага на бизнес клиентите. А1 спечели тези отличия благодарение на развитие на компетенции в три области от портфолиото на Dell Technologies и редица успешно реализирани проекти.

Екипите на А1 „ICT проекти и решения“ в направление „Мрежа и услуги“ и „ИТ инфраструктура“ в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ непрекъснато надграждат своите знания в сферата.

Те преминаха успешно сертификационни изпити за Data Center Portfolio, Server+, Storage+, Hyper-Converged Infrastructure, Data Protection, End Point Security, Workstations, Displays и други. По този начин А1 осигурява качественото консултиране и предоставяне на високотехнологичните решения на Dell Technologies.

В сътрудничество между търговските екипи и техническите звена А1 реализира няколко стратегически и значими за обществото проекти, свързани с предоставянето на крайно-клиентски устройства за образование в онлайн среда, както и ИТ инфраструктура за хостване на сложни клиентски системи.

Установените в А1 процеси, непрекъснатите усилия за надграждане в тези области, както и множеството реализирани проекти, допринасят за по-широка информираност на бизнеса и публичните институции за възможностите на технологичните решения на DELL. Признанията са резултат от динамичното развитие на А1 в сферата на ICT услугите и затвърждава амбицията на компанията да се развива като доверен ICT партньор на бизнеса в България.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.