Вероятно сте човек, който има в джоба си един абсолютно необходим смартфон. Все пак, въпреки този факт, надали знаете за всички невероятни неща, на които тези устройства са действително способни.
Ето 6 от най-интересните характеристики на Андроид:

Най-лесният начин да запазите енергията на батерията 
Ако изберете черен или просто тъмен фон за вашия екран, автоматичното открояване на  пиксели ще се изключи и ще забележите, че вашето устройство поддържа заряда си за много по-дълго. Тази функция все още не е на разположение за всички Андроид устройства, но тя вече е приложена върху повечето Самсунг смартфони и таблети. Пробвайте!

Текст към реч 
Не само можете да прочетете тази статия, но можете и да я слушате, ако имате Андроид устройство. Така че, ако предпочитате да чуете постъпващата информация, а не да четете, отидете в Настройки /Settings/ -> Достъпност /Accessibility/ и включите опцията Текст-към-реч /Text-to-Speech/.

Дистанционно управление 
Просто отидете в Настройки /Settings/ -> Сигурност /Security/ -> Администратор на устройство /Device Manager/ и сложете активно чекче на квадратчето срещу Администратор на устройство. Това ще ви позволи от друго отдалечено устройство  дистанционно да заключите телефона и и да изтриете данни.  Сега, ако загубите вашия смартфон, можете да го намерите и да го блокирате, без да губи своите данни чрез този сайта на адрес https://www.google.com/android/devicemanager.

Лупа за екрана 
Хората с лошо зрение често нямат представа колко може да им помогне тази функция. Просто отидете в Настройки /Settings/ -> Достъпност /Accessibility/ -> Зрение -> Жестове за увеличение. След това ще можете да увеличавате и намалявате с трикратно докосване с един пръст където е нужно по дисплея.

Контролирайте вашия смартфон с движения на главата 
Има ситуации, когато просто трябва да използвате телефона си, но ръцете ви са заети по друг начин, или е просто твърде студено навън и сте с ръкавици. Въпреки това, има решение за това! След като инсталирате безплатно приложение, наречено EVA Facial Mouse ще можете да управлявате вашия телефон с движения на главата си!

Тайната игра 
Има една малка тайна във всички устройства, но намирането може да се окаже доста трудно. Ето инструкции за това как да го направите. Първо, отидете на Настройки /Settings/ -> За устройството /About phone/ и няколко пъти бързо натиснете Версия на Андроид /Android version/, докато се появи един малък бял бонбон на екрана, бързо го докоснете отново и специалната мини-игра ще се отвори. Не сте я намерили още? Е, какво чакате?