Най-токсичните храни и напитки, които не трябва да слагате в мирковълнова фурна
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване
Микровълновата фурна е един от най-използваните уреди в почти всеки дом. От години обаче има различни изследвания, които разказват за вредите от употребата й.
Запитвали ли сте се кои са най-токсичните храни в микровълновата фурна? Днес ще ви кажем за няколко от тях, които не трябва да притопляте.
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване.
Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.
Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак.
Последвайте ни
0 Коментара: