Интернет мрежата е напълно наводнена с антарктически изображения на Google Earth на пирамиди в подземния под ледения ландшафт. Снимките показват три пирамиди с четири страни, подобни на известните пирамиди в Египет. Това ли са автентичните пирамиди, които са създадени от древна цивилизация със собствени усилия?

Кой е направил пирамидите?Има много теории за произхода на тези пирамиди. Някои от най-противоречивите са, че пирамидите са останки от предишната цивилизация на Атлантика в Антарктида или че са построени от извънземни.

Изследването на д-р Чарлз Хагуд 

"Антарктическите пирамиди" са разположени на 16 километра от брега. Третата пирамида се намира в близост до брега.

Откриването на тези пирамиди подсказва, че Антарктида може да е била обитавана от хора през последните 6000 години. По това време човекът е строил пирамиди и в Стария свят.

Изследванията на Чарлз Хагуд подкрепят евентуалното съществуване на древна цивилизация на континента, който сега е покрит с лед.

На древните карти на морските царства д-р Чарлз Хагуд публикува картата на Пири Рейс Антарктида. Тази карта от 16-ти век шокира света, защото показва как Антарктида е изглеждала без лед.

Картата на Пири Рейс е намерена в Турция. През 1953 г. служител на турския флот я изпратил в Бюрото по хидрология на Военноморските сили на САЩ.

М.И. Уолтърс, началник на Бюрото, изпратил картата на Арлингтън Х. Малери за оценка. Малери установил, че картата на Пири Рейс е напълно точна и може да е била копирана от карта, направена преди 6000 години.

Потвърждение на картата от Пири РейсКартата на Антарктида на Пири Рейс е много точна. Използвайки сеизмични звуци и сонар, изследователите открили, че под леда на брега има планински вериги, планини и т.н. картата на Пири Рейс съвпада със земята на кралица Мод. Олмайер, лидер на британско-шведската антарктическа експедиция, изпратил на Хагуд следното писмо:

"Скъпи професор Хапгуд, Разгледахме молбата ви към нашата организация, за да оценим някои необичайни характеристики около картата на Пири Рейс  от 1513 г. Твърдението, че долната част на картата изобразява крайбрежието на принцеса Марта в земята на кралица Мод, Антарктика и полуостров Палмер, е разумно. Смятаме, че това е най-логичната и вероятно точна интерпретация на картата.

Географските детайли, показани в долната част на картата, са напълно съвместими с резултатите от сеизмичния профил, направен на върха на ледената шапка от шведско-британската антарктическа експедиция през 1949 година. Това показва, че брегът е бил картографиран преди да е бил покрит с ледена шапка. Тази част на Антарктида сега е ледена.

Ледената тапа в този район сега е много дебела. Нямаме представа как данните на тази карта могат да бъдат сравнени с предишното географско положение от 1513 година."
 
Писмото на Олмайър потвърждава теорията на д-р Чарлз Хагуд, че картата на Пири Рейс вероятно е била копирана от карта, направена в древни времена.

Др. Хагуд пише, че картата на древните царства на моретата е точна, въпреки че картата на Пири Рейс съдържа географски ширини и дължини, изтеглени под прав ъгъл в традиционната геометрия, тя трябва да се отнася до предварително направена карта.

Хагуд  бил сигурен, че картата е от древен произход, тъй като авторът на картата на Пири Рейс е използвал сфероидна тригонометрия, за която се смятало, че е изобретена през 18-ти век, въпреки че картата на Пири Рейс датира от 1513 година.

Независимо от произхода на снежните пирамиди, откриването на тези загадъчни обекти ще увеличи спекулациите за евентуалното пребиваване на човека на Антарктида в новата история.

Превод: БЛИЦ