Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят. Това каза проф. Дмитрий Еделев – водещ руски лекар и учен.


Проф. Дмитрий Еделев

Кой е проф. Дмитрий Еделев?

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“.

Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект „Здраве на нацията“. Член е на съвета на Руската обществена организация „Руско екологично общество“.

Куратор е на програмата „конвергентно лидерство“. Водещ е на постоянното предаване „Здравословно хранене с доктор Еделев“ на Медиаметрикс.

„Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство“, категоричен е Еделев в интервю пред Оля Ал-Ахмед и БТА.

„В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година (коронавирусът САРС – бел.ред.), тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина“, посочи той.

Професор епидемиолог от Харвард: От 60 до 100 милиона души ще умрат от коронавируса през 2020 г.

COVID-19 вирусът има белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19.

Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 – това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели“, поясни проф. Еделев.

По думите му температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса.
 
„Искам всички да знаят, че заразяването с коронавируса става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата.

Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни.

Същото важи и за напитките. Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например.

Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай“, препоръча проф. Еделев.

„Селенизацията на организма е изключително важна – в доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен“, отбеляза ученият.

Много богати на селен са бразилските ядки, но преди всичко това са чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат.

„Ние установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк.

При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание. Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките“, обясни проф. Еделев.

„В Русия ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали. 3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра.

Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра. Второто правило е проветряване на помещенията на всеки 10 – 15 минути и това е абсолютно задължително. Вирусът не обича чистия въздух.

И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи“, разказа проф. Еделев.

Източник: Оля Ал-Ахмед, БТА