Австралийски астрономи твърдят, че са открили непознат досега въртящ се около себе си обект в Млечния път, който според тях представлява феномен, който никога не е бил наблюдаван досега. Обектът - открит от студент в университет в Западна Австралия е наблюдаван да излъчва мощни изблици на радио енергия за цяла пълна минута на всеки 18 минути.

Астрономи с ново невероятно откритие в Млечния път

Пулсиращи с енергия обекти във Вселената са засичани често, но според експертите регулярните изблици на новооткрития е крайно необичайно.

Екипът от университета в Къртин, воден от астрофизика д-р Наташа хърли-Уолкър е част от Международния център за радио-астрономически изследвания (ICRAR на английски език) продължава проучванията си на новия феномен.

След задълбочено преглеждане на години натрупана информация австралийските астрономи са установили, че обектът се намира около 4 000 светлинни години от Земята, изключително ярък е и притежава много силно магнитно поле.


Обектът се намира около 4 000 светлинни години от Земята, изключително ярък е и притежава много силно магнитно поле

Сред основните теории на учените са че е възможно да става въпрос за неутронна звезда или Бяло джудже - термин използван за останките на избухнала звезда.

Въпреки това откритието продължава да е загадка, посочва Би Би Си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!