Фотошпионите и папараците по принцип могат добре да разпознават замаскираните прототипи на бъдещите модели на автомобили. Но не и този път. Поредната кола, която се подлага на изпитания, ги накара да си почешат главата. 

Снимките са направени на замръзнало езеро в Швеция. Изглежда, че това е офроуд седан, на който само малко се вижда решетката на радиатора, покрита с черна мрежа, и големите джанти. 

Възожно е това да не е седан, а пипак. Автомобобилът обаче има доста малки за типичния пикап размери, а и задното стъкло може да се окаже, че съвсем не е бутафорно. 

По-скоро това е някакво крос-купе. 

Блоковият камуфлаж отлично се справя с работата си да скрие каросерията - всичко, освен оредното стъкло, преминаващо в наклонения покрив. 

Видът на каросерията обаче не е единствената загадка. Кой е разработчикът на прототипа? Може да се предположи, че това е Fiat, защото коппанията често използва блкове камуфлаж.


Но нищо не пречи този тип камуфлаж да бъде използван и от други производители. Често новите разработки дори се маскират като автомобили на други марки. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.