На срещата с БСП Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, заяви, че трябва да се възобновяват разговорите между институциите и партиите.

Той заяви, че мерките, които ще бъдат евентуално приети и взети до към средата на 2023 година, зависи от това дали ще има и редовен кабинет тогава. По думите му, това трябва да се има предвид.

„Не е работа“, напомни той „служебният кабинет да определя мерки, които да влияят дълго време“. „Така че ние не очакваме от служебния кабинет дългосрочни политики“, поясни Карадайъ.

Във връзка с предложенията на БСП за минималната работна заплата, майчинството и други, лидерът на ДПС напомни, че и тя работят по тях. „Нали знаете обаче, че една социална придобивка трудно може да се вземе след време“, каза той на Нинова.

„В тази ситуацията, в която се намираме е много опасно да отваряме бюджета. Ние споделяме философията при определени параметри да направим удължение на бюджета, защото докато няма яснота за мнозинство и редовен кабинет, опасността всеки да подхожда с популизъм към бюджета е много голяма и всичко се трупа върху гърба на хората. Затова отговорното, според нас, е да се положат максимални усилия за решаване на политическата ситуация в страната и да видим възможността за удължаване на параметрите на сегашния бюджет“, заяви Мустафа Карадайъ.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук