Паркирането е сериозен проблем в големите градове. Пловдив не прави изключение, като собсвениците на автомобили всячески се опитват да си подсигурят паркомясто. Особено тези от тях, които не са си наели гараж, пише Глас бг.

Понякога се стига и до куриозни ситуации, като това да предупредиш останалите, че колите им не са желани в района чрез бележка.


Такъв "подарък" е получила пловдивчанка: "Паркинга е за живеещите в блока. Няма всеки ден да обикаляме и си търсим място за паркиране. Паркирай там, където имаш работа", гласи текстът на посланието. (Правописът е запазен)

В същото време се оказва, че жената обитава въпросния район. "Когато живееш там, но съседите не мислят така", коментира потърпевшата Владимира К.

Ситуацията предизвиква множество реакции и коментари във социалната мрежа Фейсбук.

"Българина има особено собственическо чувство към публичната общинска собственост, приема си я за бащиния", обобщава Александър Станков.

"Добре дошли в България! Няма никакъв казус, просто имате проблем като на всички, които нямат собствено платено или наето паркомясто/гараж. Нямаме права върху общинска земя!", пише Гергана Аладжова.

"Аз, ако бях на твое място, бих им поправила правописните грешки и бих им върнала листчето", предлага Ками Василева.

Важен въпрос за автора на бележката отправя Кирил Трифанов: "А, те платили ли са си местата...?"

Кой е авторът на бележката не знаем, но той не е единственият, който използва подобен похват. Припомняме, че наскоро пловдивчанка се опита да обясни паркирането си на своите съгражданите.

Бележката, залепена за страничното стъкло на автомобила й, не остави равнодушни потребителите на мрежата. Самия текст на принтираната "обява" гласеше: "Аз съм дебела! Така че не паркирайте близо до колата!!!! Приятен ден!".

С разрастването на града битката за паркоместа е все по-ожесточена, а шофьорите от своя страна се адаптират, ставайки все по-креативни.