Избата от Съединение New Bloom Winery реализира най-голямата сделка за лозя за годината въпреки трудната година за родните производители. Винарната придобива нови 2000 дка, с което общите й лоза достигат 8000. Това я нарежда сред лидерите от района на Тракия.

Новите декари граничат с наличните вече в района на Правище, с което производителят ще окрупни собствеността си. Още нещо - в момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатя портфолиото на New Bloom Winery. Досега New Bloom Winery се отличаваше с използването на интересни сортове като немските Дорнфелдер и Регент, които се превърнаха във визитната й картичка. Тя е първата, която ги засади в тероара на Тракийска низина и дават уникални резултати.


„Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков. Избата е популярна на пазара с марките си Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face.

Списъкът с медали е дълъг. Тази година червеното вино, превърнало се във визитна картичка на New Bloom Winery, Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер получи златен от френския Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и други пет от Concours Mondial de Bruxelles.

През годините техният Совиньон блан Face 2 Face се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn, където бе определен за Best of Class. PIXELS Глера пък намери място на страниците на американския Washington Post за най-разхлаждащите вина за лятото.