Една година се навърши от жестокото убийство на Денис от Батановци. Дени вече го няма, но убиецът му все още е на свобода. Това става ясно от думите на опечалената майка на момчето, което бе прободено с нож от български роми в Лондон.Както БЛИЦ писа 19-годишният Денис, който е от  Батановци, Пернишко, отишъл в Англия на гурбет със свое приятелче. Престъплението е извършено, след като петима български роми вдигат луд скандал и с нож наръгват смъртоносно Дени.

По повод годишнината от гибелта на момчето пернишкият патриот и атакист, близък до семейството на Денис – Милослав Милчов написа Отворено писмо до патриотичните партии, което изпрати и до ZaPernik.com:

ОТВОРЕНО ПИСМО 

До парламентарната група „Обединени Патриоти“,ТВ“Алфа“,в-к“АТАКА“,Тв“Скат“,в-к „България“ 

Уважаеми Дами и Господа,
болезнена и неприятна е причината за това отворено писмо. Точно преди една година в Лондон бе извършено брутално посегателство над живота на едно младо и невинно българско дете!Това бе акт не само срещу неговият живот, но изцяло срещу нашата държава! Защото този казус показа безсилието на нашите институции и липсата на всякакъв имунитет срещу подобни деяния! Не мога да повярвам как е възможно, убийство с превес на силите 5/1, забележете с хладно оръжие в гръб, да бъде тълкувано като самоотбрана?! И разберете, не е проблема че убийците са от ромски произход, проблема е че повечето убийци са от такъв!!! И да ви попитам, за кого в крайна сметка работи БХК?! И защо по дяволите се нарича „български“?! И докога нашата“РОДИНА-МАЩЕХА“ ще инкубира и толерира подобни елементи, не дай Боже да нямаме определени гласове на следващи избори?! Чашата на търпението преля!!! Цялата горчилка бе изпита от българите!!! Вземете това дело от английските власти и го разгледайте ..най-накрая!!! Те английските власти,даже вече не са част от мъртво-роденият Европейски съюз!!! Няма да забравим!!! Няма да простим!!!

С уважение: Милослав Милчев 21.март 2018 Град Перник