Както БЛИЦ съобщи тази сутрин, днес партията ГЕРБ първа внесе в ЦИК документи за регистрация за изборите. В активистите на партията настъпи лек смут, когато видяха, че към комисията се приближава Юзеир Юзеиров, който бе обвинен в пране на пари през 2011 г , а имуществото му за над 1 млн. лв. бе конфискувано, видя репортер на БЛИЦ.
В края на октомври 2010 г. той бе осъден на една година условно и глоба от 4000 лева за опит за създаване на партия на религиозна основа и провеждане на нереглементиран митинг в село Славяново. 

Юзеир и брат му Али Юзеиров (Асен Йорданов по паспорт – бел.ред.) станаха известни покрай издигането на незаконен паметник на турския незнаен воин в с. Славяново и неуспешното учредяване на етническата партия ОТОМАН. Юзеир Юзеиров бе разследван в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници. Имаше и обвинение за трафик на хора.

Регистрираме се първи в ЦИК, защото винаги сме максимално добре подготвени за всеки национален избор. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, след като внесе документи за регистрация за изборите в Централата на избирателната комисия.