Американски бизнесмен успял да измами смъртта изключително ловко по време на стрелбата в нощен клуб в Истанбул на Нова година. Той е сред десетките ранени при нападението, в което 39 души бяха избити, съобщава „Дейли Мейл”.
35-годишният Джейкъб Раак е собственик на малък бизнес в щата Делауеър. Той бил на посещение в Истанбул с приятели. Той бил сред 600-те души в злополучния клуб „Рейна” в новогодишната нощ.
 

Около 1.15 ч. на 1 януари въоръжен мъж влязъл в заведението и открил огън. Раак бил ранен в крака, а друг куршум уцелил мобилния му телефон. Това се оказало животоспасяващо, тъй като бил предотвратен изстрел в главна артерия.Самият Раак разказа пред медии, че останал тих и неподвижен, след като бил улучен. Стрелецът се целел в хората по земята. „Когато той ме простреля, не мръднах, оставих го да ме застреля. Бях застрелян, след като вече бях на земята. Той стреляше по вече простреляни хора”, обясни той.
 
„Просто трябва да останете колкото е възможно по-спокойни. Аз поех куршум”, допълни той.
 
Мъжът, който заяви, че вероятно е „човекът с най-голям късмет в цялата ситуация”, е бил заедно с още 9 души в клуба. 7 от тях са простреляни.
 
Засега Раак е единственият американец, за когото се знае, че е пострадал при нападението. 

Превод и редакция: БЛИЦ