Евродепутатът Николай Бареков направи нови скандални разкрития и повдигна завесата над това кои са лицата на фалшивите новини. Ето какво написа той във Фейсбук:

Фабриката за фалшиви новини в България вече си има лице и това “красиво и тунинговано” лице е телевизия BIT, за която всички знаем от къде се финансира и КОЙ пише сценария на нейните псевдоводещи. Навремето ние от ТВ7 платихме новия тунинг на Люба Кулезич, днес нямам съмнение КОЙ белградски "доктор Енчев" тунингова цяла кабеларка със съмнителните си авоари, източени от българската икономика.
 

Онзи ден отказах на директора на същата тази телевизия да гостувам в нея с ясния аргумент, че не искам да влизам в полемика с бивши мои служители, които сега са на заплата при олигарсите.

За какво става въпрос?

Първо, тази сутрин в телевизия BIT се осъществи телевизионен годеж между партията на ген. Атанасов и “Дай България” на Христо Иванов. Ритуалът се състоя пред благоговейните погледи на две журналистки, които си позволиха да ме цитират, без да ми споменават името, като заключиха, че “имаме новина”.

Новина може да е за кокошките в студиото, но не и за мен, защото аз отдавна знам, че срещу мен на евроизборите през 2019-а ще се изправи коалиция “Олигарх” или както аз я наричам коалиция “Белградски мустак” - сбирщината от байганьовски люспи от т.н “дясно пространство”, които ще опитат да промъкнат поредната червена подлога в парламента. Всички “умни и красиви” по жълтите павета ще се опитат да вкарат в ЕП поредния Бай Ганьо, който ще нагъва консерви, ще спи на гарата и ще спестява по 300 евро надница, която ще му изплаща ЕП за пътуване до Брюксел. Това сте вие “умните и красивите”.

Продължавам по-нататък с една моя “бивша близка до сърцето ми” настояща журналистка Диана Радева, която прибрах от улицата по личната молба на тогава премиер първи мандат Бойко Борисов, и която продължи впоследствие да дялка на тезгяха в цеха за фалшиви новини. В студиото си тя беше поканила една моя бивша ПР-ка и един младеж с вид на крайно неориентиран сексуално и политически “журналист”. Та те тримата издялкаха лъжливата новина как Бареков и Пеевски заедно бутнали Цолова от столчето в Нова телевизия. Бившата ми ПР-ка, която беше преди това и журналист, за нейна чест, не се включи в този хор. Но г-жа Радева, която се прехвърли от лагера на Борисов в моя лагер, щастливо се разведе и финишира в лагера на Сашо Диков (при мен се разписваше на заплата от 2500 лв), избля като в текезесарски двор и помоли неориентирания журналист да повтори поне два пъти лъжата.

Каква е елементарната цел?

Вместо темата да бъде за безочливата корупция в българската журналистика и забогатяването с пари под масата на хора като Цолова и Николаев, сега ще трябва да заклеймяваме тези, които разкриха схемите и начините за облагодетелстване. Вместо да питаме до къде стигна проверката на НАП по незаконните богатства на водещите от сутрешния блок на Нова телевизия, огънят се обръща към мен - аз, който бях жертва на фабриката за фашливи новини в продължение на три години. Намесва се и името на депутата и издател Делян Пеевски, за когото аз нито чух, нито видях да вземе позиция чрез своите медии или чрез друго публично обръщение за сигналите, които цяло лято с гражданите от “Антикорупционен отряд” и “Група за граждани срещу корупцията и наглостта в медиите” писахме и внасяхме в прокуратурата. Наглостта и безочието на бившите ми колеги не може да бъде сравнено дори с арогантността на политиците от ориенталските ширини. Задкулисието и олигархията се опитват да изместят дебата за повсеместната корупция.

Ще завърша с обръщение към господата “Червенобузко” Прокопиев, “Мустака” Цветан Василев, “джуджетата” Огнян Донев и Гриша Ганчев и техния “Чичо Скруч” от Драгалевци. Никога няма да сбъднете мечтата си да превземете Европейския парламент, съдебната система и Министерски съвет. Макар останал без абсолютно никаква медийна подкрепа, ще продължавам до дупка да разобличавам вашите далавери.

Машите на олигархията няма да сломят ни най-малко моята решимост за разобличаване на техните далавери и прогнилата от корупция БГ журналистика от най-високото до най-долното ниво. И да не смесваме бездарността и слугинажа с цензурата. Слугинажът на олигарсите на водещите от екрана днес е по-зловещ от всякаква цензура.

Подозирам дори, че целта им не е прокарването на поредния прошляк в ЕП, а самостоятелно да цъфнат като водачи в листите на следващите европейски избори в посочения от мен ред, подкрепени от шайката, превзела личното ми пространство в центъра на града, в който е минал целият ми съзнателен живот.

Мишки, обещавам ви, че и след следващите европейски избори ще си пия кафето с моите приятели и със семейството ми в центъра на София, а вие ще бъдете удобно настанени с целия комфорт, гарантиран ви от държавата, в ЦСЗ.

Поздрави от Брюксел, драги ми смехурковци!