В Рим трусът беше много силен, аз бях пoместена от дивана, на който се намирах. Хората излязоха на улицата. Падна част от фасадата на външно министерство, а фасадата е нова. Това заяви репортерката Антоанета Николова в ефира на Нова телевизия.
"Официалната информация от гражданска защита е, че няма жертви на земетресението. Тук има много бърза реакция на властите в такива моменти. Една от основните пътни артерии в Рим бе затворена вчера, понеже имаше разместен земен пласт, има преместен планински масив, селища са тотално разрушени. Като по чудо няма жертви", признава Николова. 

"Мъж на 73 години е починал, но това е по-скоро от уплах, получил е сърдечен удар. Има пострадали, те са потърсили веднага помощ", добави тя.

Припомняме че, два мощни труса разтърсиха снощи Централна Италия. Първият трус от 5,5 по Рихтер е бе регистриран малко след 19.00 часа местно време, а два часа по-късно е последвал втори, по-мощен трус от 6,1. Епицентърът им е на около 30 километра западно от Асколи. Съвсем близо до епицентъра на силното земетресение от август, което отне живота на 300 души.

Имало е и трети силен трус с магнитуд 4,7. Той е регистриран около полунощ местно време. Хиляди хора прекараха нощта на открито. 
Евакуирано е италианското външно министерство. От него са паднали мазилки и няколко парчета от стената.

В зоната на земетресението има сериозни разрушения. Няколко села са напълно разрушени. Истинско чудо е, че няма жертви. Трусът се е усетил силно в Рим и дори в Неапол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!