Изгубилата изборите за президент на САЩ Хилари Клинтън е подала молба за развод със съпруга си Бил Клинтън. Адвокатите на Хилари подготвили съответните документи и ги внесли във Върховния съд в Ню Йорк на 10 ноември. Като причина за развода Хилари е изтъкнала „непреодолими различия“, съобщава Christian Times Newspaper.
Според документите, с които се запознало изданието, двойката се е договорила по-рано за начина, по който да разделят имуществото си. Веднага след появата на информация обаче редица издания, сред които и Huffington post отрекоха новината да е истина.

Бил и Хилари сключват брак през 1975 г. Живеят в Белия дом от 1993 г. до 2001 г., когато той е 42-ият президент на САЩ, а тя – първа дама.

Това обаче не е първият скандал, в който се споменава семейство Клинтън. През 1995 г. на бял свят излезе, че Бил и стажантката в Белия дом Моника Люински, която тогава е на 21 години са имали афера. Извънбрачната връзка и нейното шумно разследване доведоха до процедура по импийчмънт на държавния глава през 1998 г. След 21-дневен процес в Сената, Клинтън бе освободен от всички обвинения, включително за лъжесвидетелство и възпрепятстване на правосъдието.

И макар че от правова гледна точка Бил не бе нарушил закона, това не го спаси от гнева на жена му. На една от официалните му изяви, той се появи с оток под едното око, като твърденията са, че е бит от Хилари заради изневярата.

През юни месец тази година, семейство Клинтън станаха баба и дядо за втори път. Дъщеря им Челси роди сина си Ейдън. Тя и съпругът ѝ Марк имат и дъщеричка.

Източници: Christian Times Newspaper, tialoto.bg.