В 10.00 часа тази сутрин стотици граждани ще излязат на протест пред Съдебната палата в Стара Загора. Той ще бъде в подкрепа на 18-годишната ученичка Мария, която уби след изнасилване Богдан Динев-Боньо Фаса. В протеста ще се включат много приятелки на момичето, включително и нейната класна, информира Нова телевизия.
Припомняме ви, че на 25 юли след като 18-годишната ученичка бе изнасилена от Боньо Фаса, го уби с нож, оставен съвсем случайно на масата в апартамента на мъжа. След това тя сама се е предала на полицията. Мария е отлична ученичка в елитна гимназия. Адвокатът на Мария Валентин Димитров разказа какво се е случило на 25 юли. „Това 40 – килограмово дете е проявило огромна смелост след като е било изнасилено от Боньо Фаса“, смята той.

Преди година една от жертвите е скочила от висок етаж, след като е била изнасилена, разказа още Димитров. Както вече информира БЛИЦ тя е готова да свидетелства срещу изнасилвача.

Делото на Мария по думите на адвоката й е учебникарски пример за неизбежна отбрана. „Тя е в много тежко емоционално състояние. Психолог й е осигурен. Призовавам прокуратурата да я освободи“, заяви адвокат Димитров.

Защитникът на ученичката е категоричен, че въобще Мария не е трябвало да бъде задържана. „Тя не е обществено опасна, а напротив, извършила е обществено полезно деяние“, заяви той. Богдан Динев всеки път до момента си е излежавал наказанията за престъпленията, които е извършвал и след това отново е нарушавал закона. Много момичета има изнасилени от Динев. 90 – те години той масово е изнасилвал и нищо не се е случвало.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ