"Юнкер даде България за пример за финансовото й състояние. На фона на всичко това да излязат разни хора и да твърдят обратното не е честно. Въобще не й обръщам внимание на Корнелия Нинова". Това каза премиерът Бойко Борисов, която се пусна на живо във Фейсбук от Брюксел.

"В момента говорим по време на председателството ни да се направи и една среща на върха и с Турция. Ние си носим нашата отговорност и я носим добре. Аз предложих участие на Турция на тази среща. Също и колегата Ципрас. Той благодари на България за намесата ни за Лозанския договор. Спазването на българо-турско-гръцката граница може да стане само така", уточни Борисов. 

"Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с Радев, и мораториума с лекарствата. Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, за да я купуваме молекулата за борба с рака", каза премиерът по повод вчерашното решение на правителството да отхвърли ветото на президента за мораториума върху молекулите.
Справка на БЛИЦ:
В рамките на втория ден от работата на Европейския съвет в Брюксел днес се състоя четиристранна среща с участието на гръцкия премиер Алексис Ципрас, германския канцлер Ангела Меркел, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българския министър-председател Бойко Борисов.

На срещата четиримата разискваха отношенията между ЕС и Турция и бежанския проблем.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!