Българин, шофьор на камион, е станал жертва на брутален обир и отвличане в чикагското предградие Нортлейк, съобщава BG VOICE. Пейко Христов трябвало да остане в хотел, защото камионът му се счупил край Чикаго. Той решил да вземе стая в Super 8 Motel на ъгъла на Mannheim Rd и Armitage Ave. Когато се чекирал обаче, до него се приближила жена, която чула номера на стаята, в която българинът бил настанен. Малко по-късно на вратата му се почукало, а когато Пейко отворил, вътре нахлули жената и друг мъж, въоръжен с нож. „Започнаха да ме бият и заплашват, взеха ми парите, часовник, един златен ланец и дори дрехите”, разказва Пейко и допълва: „ Оставиха ме по боксерки, взеха ми якето, явно, за да няма отпечатъци”.
След това го замъкнали до колата му през задния вход на хотела и го накарали два пъти да тегли пари с неговата карта от банкомат. „През цялото време ме биеха, заплашваха, че ще ме убият. Повтаряха "Kill the motehrf**er”, спомня си за ужаса Пейко.

Двамата се смилили над българина и му оставили дънки и една блузка с къс ръкав, за да не умре от студ. В този ден температурата в Чикаго е била минус 17 градуса. Те изхвърлили Пейко на улицата, където го намерили патрулиращи полицаи и го закарали в местната болница, защото той бил в безсъзнание - със счупен нос, прорезни рани и рани от ударите.

„Мислех си, че това е краят на живота ми, че тези ще ме убият и захвърлят някъде”, разказва Пейко. „Не можех нищо да направя. Бях и порязан на лявата ръка, целият бях в кръв и от това още повече се уплаших. Бях в шок и паника, не знаех какво да правя. Мислех си, че ще ме убият”, спомня си още мъжът.
 
Пейко Христов 

Разследването на обира и отвличането е поето от българския полицай Марио Вълков. В края на тази седмица изглежда, че властите са на път да разбият престъпната група. Екипът на Вълков арестува 29-годишната Ясмин Буари - жената, за която полицията твърди, че е извършила престъплението. Нейният съучастник все още се издирва. Буари, която е родом от Гана, остава в ареста на Кук каунти, след като във вторник съдът й определи гаранция от 750 хиляди долара. Според прокуратурата я заплашва затвор от 15 до 20 години затвор. Полицията продължава да издирва още съучастници, а Марио Вълков отказа коментар заради продължаващото разследване.
 
Ясмин Буари

„За първи път ми се случва нещо такова през живота ми и тук, в Америка. Не съм побойник, не знам и как да се бия. Добре, че не се съпротивлявах - те бяха толкова агресивни тези зверове”, казва пък Пейко Христов. 51-годишният мъж е от Севлиево и емигрира в САЩ преди 17 години. През последните няколко години си изкарва прехраната като шофьор на камион.