Лекар разкри, че крехкият вид на кралицата при срещата й с Лиз Тръс е бил красноречив знак, че тя ще умре до дни. 

Д-р Деб Коен-Джоунс, която живее в Пърт, Западна Австралия, каза, че снимките на ръцете на кралица Елизабет II, докато тя позира до новия министър-председател на Обединеното кралство Лиз Тръс в замъка Балморал в Шотландия във вторник, са признак на влошено здраве.

„Изглежда, че вероятно има доказателства за периферно съдово заболяване. Това е нарушение на кръвообращението, което кара кръвоносните съдове извън сърцето и мозъка ви да се стесняват или блокират“, каза тя пред FEMAIL.

„Понякога може да доведе до сърдечна недостатъчност. Ако периферното ви кръвообращение е толкова лошо, органите не получават добро кръвоснабдяване. Това може да е признак на мултиорганна недостатъчност. Някои от добре познатите симптоми включват периодична болка, която може да се прояви като крампи или мускулна умора, „студенина“ на засегнатата част от тялото, изтръпване и изтръпване", допълни тя.

Ръцете на покойната кралица бяха посинели, което обикновено се случва, когато сърцето вече не е в състояние да изпомпва кръвта ефективно. 

Кръвното налягане бавно спада и притока на кръв в цялото тяло се забавя, което кара крайниците да изстудяват. 

За съжаление д-р Деб потвърди, че кралица Елизабет II най-вероятно е изпитвала силна болка. 

Няма начин да се знае със сигурност откога синините са там, тъй като монархът не беше виждана на публично място от известно време и често носеше ръкавици. 

Превод: БЛИЦ